top of page

Voormalig profbasketter Sebastien Bellin gaat Basketbal Club Terlanen coachenOVERIJSE/TERVUREN - Sebastien Bellin, ooit actief bij Oostende, Antwerp Giants, Gent, Bergen en Wevelgem werd ingelijfd bij Basketbal Club Terlanen (BCT). Bellin was bovendien kapitein van de Belgian Lions. Helaas werd de man in een klap zo goed als wereldwijd bekend als een van de slachtoffers van de terreuraanslagen op de Zaventemse luchthaven in 2016.

Op een persfoto zag je hoe zwaar Sebastien Bellin aan de ledematen gewond raakte. Als bij wonder ontsnapte hij aan de dood. Niettegenstaande zijn geslaagde revalidatie heeft de sportman het nog steeds zwaar. 'Sommige dagen zijn erg zwaar, soms heb ik nog veel pijn aan mijn rechterheup. In mijn linkerbeen voel ik nog altijd niets. Eigenlijk ben ik een beetje een gehandicapte coach (lacht). Maar ik geloof dat de mentale kant belangrijker is dan de fysieke. Door anderen te helpen, help je ook jezelf', zei Bellin in een VRT-interview. Bellin, die momenteel in Tervuren woont, werd enthousiast onthaald in Overijse.


Positivisme

'Als club zijn we uiteraard heel blij dat Sebastien heeft toegezegd om onze U21-ploeg te coachen. Hij heeft een aparte kijk op basketbal, maar eigenlijk op het leven in het algemeen. De aanslagen hebben hem niet verbitterd gemaakt, wel integendeel, hij gaat uit van veel meer positivisme. Zijn ervaringen als profspeler, maar ook als overlever, zullen onze spelers veel bijbrengen. Het is belangrijk om van sport ook een leerschool te maken', zei BCT-secretaris Gilles Simonet in datzelfde interview.


22 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page