top of page
thumbnail_IMG_4116.jpg

Over ons

'Ook uw inbreng blijft belangrijk. Wij staan maar al te graag op uw perslijst, ontvangen met interesse uw persinfo, uitnodigingen en meer van dat fraais'.
IMG_0130.JPG

Redactie

Michel Van Mullem

Michelvanmullem@hotmail.com

PITnieuws werd in het leven geroepen, omdat regionieuws uit de Druivenstreek in de afgelopen maanden schaarser werd. Het verdwijnen van een bekende weekkrant deed het volume aan berichten en verslaggeving verder inkrimpen en dat terwijl tal van activiteiten weer mogen na de lange coronastop. Regionieuws durfde ook al eens in plaatselijke advertentiebladen verzeild raken. Maar ook dit is minder en minder het geval. Bovendien is de distributie van dit drukwerk vaak niet optimaal waardoor sommige gemeenten, straten en wijken geen nieuwsjes meer ontvangen.

 

PITnieuws wil niet de pretentie hebben om hét regionieuws voortaan helemaal te gaan coveren. Onze expertise is evenwel niet onaardig al zeggen wij het zelf. Zo'n vijftien jaar de Druivenstreek doorkruisen op zoek naar regionieuws bezorgde ons een ongezien netwerk van mensen, diensten en instanties waar we al die tijd warm werden onthaald. Dat alles willen we niet verloren laten gaan. Bovendien komen een aantal journalistieke genres nauwelijks aan bod in de reguliere pers, zoals interviews of recensies.

PITnieuws legt een opvallende klemtoon op kunst en cultuur maar ook op het verenigingsleven in al zijn facetten, zij het amateurkunsten, zij het professioneel aanbod. Wij bieden u onderbouwde artikels omtrent wat er zich in de cultuurhuizen op ons grondgebied afspeelt. Wij willen samen met u feesten ter ere van de druif om daarna even feestelijke reportages te brengen.

Ook uw inbreng blijft belangrijk. Wij staan maar al te graag op uw perslijst, ontvangen met interesse uw persinfo, uitnodigingen en meer van dat fraais.

Het verhaal en fotowerk kan u achteraf ontdekken op PITnieuws.be. 

We hopen op u te mogen rekenen. We gaan u niet ontgoochelen.

Enne... laat iedereen weten dat we bestaan. We willen heel veel streekgenoten bereiken en informeren.

 

MICHEL VAN MULLEM - Studeerde plastische kunsten, is illustrator, graficus en publicist. Michel was bezieler van de Figurentheaterkrant en zette zijn schouders onder tal van publicaties en periodieken omtrent socio-culturele items. Hij werkte occasioneel voor radio en televisie, ontpopte zich als presentator van diverse evenementen en was programmator van straattheater en jurylid bij figurentheater- en vertelwedstrijden. Al meer dan vijftien jaar is hij actief als fotograaf en reporter in De Druivenstreek en wil dit werk nu verderzetten met de nieuwe website/blog PITnieuws om het regionieuws weer meer vaart te geven nadat andere media terzake verdwenen of minder zichtbaar werden. 

bottom of page