top of page

Meer rijcomfort voor fietsers op Brusselsesteenweg na hoop ergernis door voortdurende wegenwerkenOVERIJSE --Wegen en Verkeer werkt dit najaar aan de heraanleg van de fietspaden op de Brusselsesteenweg (N4) in Overijse.

'Omdat de huidige fietspaden langs de schoolroute tussen Overijse en Jezus-Eik in slechte staat zijn, worden in beide richtingen de klinkers uitgebroken en vervangen door een nieuwe asfaltverharding', luidt het. 'De werken verlopen over een afstand van drie kilometer tussen Graaf Joseph de Meeusstraat en kruispunten Kokstraat en Schavei'.

Volgens de planning startte Wegen en Verkeer sinds 29 augustus met de heraanleg van de fietspaden. De werken verlopen achtereenvolgens in 3 zones, waarbij die telkens opschuiven richting Jezus-Eik. In totaal zijn er 6 fases, verspreid over ongeveer 8 weken tot eind oktober.


Omleiding

Tot eind oktober is de richting Jezus-Eik open voor verkeer, omleiding richting Overijse Voetgangers en fietsers kunnen bij elke fase aan de overkant van de straat hun weg verder zetten. Richting Jezus-Eik kan het verkeer steeds doorrijden op de Brusselsesteenweg (N4) tijdens de volledige duur van de werken. Bestemmingsverkeer richting Overijse centrum kan tot aan de werfzone rijden. Doorgaand en zwaar verkeer dat richting Overijse centrum wil rijden, volgt tot eind oktober een omleiding via de snelweg E411 en de Terhulpensesteenweg (N253).

Openbaar vervoer: De buslijnen 341, 344, 348, 349, 543 en 547 die richting centrum Overijse rijden zullen hinder ondervinden. Klanten informeren zich daarom best via de routeplanner van De Lijn voor alle aanpassing op hun route: www.delijn.be/nl/routeplanner.
Puzzelen

En ondanks het nut en alle goede bedoelingen blijft Overijse-centrum al erg lang 'geplaagd' door wegenwerken, omleidingen en andere hinder. Festiviteiten, sportwedstrijden,... ze zorgen er vaak voor dat je nauwelijks nog door de gemeente kan. Ook de gebuikers van het openbaar vervoer, sowieso al slachtoffer van de willekeur van de betrokken busmaatschappij, moeten er nu weer rekening mee houden dat lijn 830 tot eind oktober niet meer langs het Stationsplein komt richting Groenendaal. We vernemen van vele scholieren dat het soms dagelijks puzzelen is om tijdig op school te geraken. Velen onder hen hebben zopas twee jaar niet door de gemeente gekund en nu die werken voorbij zijn, starten er gewoonweg andere. Mobiliteit blijft een ergernis.140 weergaven0 opmerkingen
bottom of page