top of page

De meeslepende reis van Ekseeko en MuscalocoOVERIJSE/JEZUS-EIK - Tijdens het voorbije weekend liep GC De Bosuil twee keer vol voor 'Een bijzondere reis', gebracht door de intussen overbekende inclusieve verenigingen Ekseeko en Muscaloco. Het eerste gezelschap pakte uit met een wervelend kijkspektakel waarin met doodgewone middelen grote indrukken werden achtergelaten. Het tweede is de innemende murgafanfare die het stuk voorzag van een sterke muziekscore en een al even treffende bruitage.

De aangekondigde eigenschappen als 'spetterend' of voor voken zorgend of boordevol talent kwamen bij nader inzien niet zomaar uit de lucht gevallen. Ekseeko blijkt over een puik begeleidingsteam te beschikken en de deelnemers over dito talent om een toch wel ingewikkelde voorstelling netjes op de pootjes te laten terecht komen. Er zit weliswaar een erg bedrijvige souffleuse aan de rand van het podium maar voor het overige rolt alles uit de spelers alsof ze net enkele uren werden opgeladen. Zowat iedereen staat kaarsrecht, speelt voluit en weet welke weg moet worden afgelegd. Heel veel muziek en klank verheffen het geheel tot nog niet zo vaak gehoord niveau. Lucas Van Echelpoel toonde zich hier weer als muzikale vakman met een wondermooi leidmotief dat zich als klassevolle filmmuziek pur sang aandient.


Genot

Het 'koor' uit de voorstelling sluit een tournee af en de toeschouwers kregen te zien hoe fantastisch die reis wel was. Er worden wereldse thema's aangesneden met dat van de allesverwoestende covid door middel van een uitvergroot virus. Er is het alleen-zijn, de vriendschappen, het feesten, het dagje aan zee met het hilarische petanquespel. Het ontspint zich allemaal voor je ogen als een jagende trein boordevol ontdekkingsreizigers op zoek naar een betere wereld voor iedereen. 'Een bijzondere reis' is niet bedweterig, flauw of zuurstofloos. Het is fijn theater en een onmiskenbaar genot voor al je zintuigen. Gewoon gaan zien dus. Het kan nog op zaterdag 11 juni om 20u30 in GC De Bosuil, Witherendreef 1 3090 Jezus-Eik.

Tickets: www.debosuil.be of 02 657 31 79
211 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page