top of page

Schepen Dirk Devroey trekt de kwaliteit van de Brusselse vaccinatie in twijfel

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021

OVERIJSE - Tijdens de gemeenteraad in Overijse van 21 december 2021 trok schepen en voorzitter van de Eerstelijnszone Druivenstreek Dirk Devroey (Open VLD) de vaccinatiecampagne in Brussel in twijfel.

Fractieleider van CD&V, Danny De Kock, interpelleerde de schepen over het feit dat heel wat mensen uit de Brusselse Rand (en dus ook Overijse) naar Brussel trekken om zo sneller hun boostervaccin te krijgen, aangezien men daar vrij kan aanschuiven en niet moet wachten op een officiële uitnodiging.

Ook al omdat het vaccinatiecentrum in de Druivenstreek in de kerstperiode toe gaat en dit in het licht van de berichtgeving rond de omicron variant van het Covid 19-virus. De schepen antwoordde dat in de Eerstelijns Zone Druivenstreek alle richtlijnen rond het toedienen van vaccins -onder andere wat betreft bewaren op de juiste temperatuur- gevolgd worden. Volgens de schepen zijn er huisartsen uit het Brusselse die het niet altijd even nauw nemen met deze richtlijnen en dosissen toedienen in hun privépraktijk daar waar die eigenlijk bedoeld waren voor de Brusselse ziekenhuizen. Bovendien zou, steeds volgens professor Dr. Devroey, de veelheid aan vaccinatiepunten in Brussel de zorgvuldigheid waarmee de vaccins moeten worden bewaard niet ten goede komen. CD&V Overijse nam verbijsterd kennis van deze uitspraken.13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page