top of page

Wintermagie op Stationsplein en beetje in gelijknamige centrumstraatOVERIJSE - Dit jaar lijkt het kerstfeest zich in Overijse om en rond de Markthal af te spelen. Binnen is het Winterhallen, buiten Wintermagie. Dat laatste grijpt zaterdag 17 december plaats van 17 tot 23 uur. En waarom eigenlijk de Stationsstraat als kerstlocatie werd verlaten? Om dicht bij Winterhallen post te vatten?

Schepen voor Evenementen Leo Van den Wijngaert (OV2002/N-VA): 'Dit is zeker niet omwille van de Winterhallen. Er zijn verschillende handelaars die deelnemen aan Wintermagie in de stationsstraat en dit tot aan de S-bocht. Er zijn ook handelaars die niet deelnemen en die de zaterdag voor kerstmis later openhouden en verkiezen dat hun klanten met de wagen tot aan de winkel kunnen geraken, vandaar. Uiteraard is er heel wat animatie en optredens voorzien en dit ook in de Stationsstraat. Zo zal bijvoorbeeld de "fanfare” van de Red Flames door de Stationsstraat wandelen en halt houdt bij alle deelnemende handelaars. Op het Stationsplein kunnen dan alle tentjes aan elkaar geschakeld worden waardoor dit ook gezelliger wordt voor de bezoeker. Kortom een win-win'.


Boeken

Wintermagie is hoedanook de jaarlijkse culinaire kerstmarkt die voor wat extra warmte zal zorgen dankzij de plaatselijke verenigingen die er drank en hapjes aanbieden alsook de handelaars die hun eigen specialiteiten aan de man zullen brengen. Muziek en randanimatie zijn verzekerd.Tijdens 'Wintermagie 2022' zal ook de bibliotheek aanwezig zijn met een stand vol boeken voor jong en oud! Elk boek kost 1 EUR en voor 5 EUR krijg je zes boeken. Het worden beslist knusse winteravonden. Betaling enkel met cash.


81 weergaven0 opmerkingen
bottom of page