top of page

Werken stationsomgeving Groenendaal nu echt goed op dreefHOEILAART/GROENENDAAL - Infrabel start op maandag 12 december met de vernieuwingswerken aan de perrons, de stationsomgeving en de parking van station Groenendaal.

Concreet worden er twee verschillende werven opgestart: een werf voor de aanleg van de stationsparking van de NMBS en een werf voor de tunnel in de I. Vandammestraat van Tuc Rail. Deze werken zullen in verschillende fases gebeuren en tot 2024 een impact hebben op de parkeermogelijkheden en de toegang tot de perrons. De planning van fase 1 (12 december 2022 tot 8 januari 2023) en fase 2 (9 januari tot 13 maart 2023) kan je raadplegen in de infobrief van Infrabel. Een en ander werd de afgelopen weken al aangepakt. Zo had als het ware een flinke kaalslag plaats en verdween heel wat groen daar waar de grote parking komt. Voor wie daar sinds lang niet meer was, is het even wennen. Het ziet er naar uit dat de hele omgeving er een behoorlijke metamorfose ondergaat.

(Foto's Michel Van Mullem)

115 weergaven1 opmerking

1 Comment


Peter Vramby
Peter Vramby
Dec 08, 2022

En heel positief was dat de plassen op het nieuwe traject van het fietspad, al na een paar dagen opgevuld werden met asfalt.

Like
bottom of page