top of page

Werken fietssnelweg naderen rotonde Jazzfontein en LeuvensesteenwegTERVUREN - Voor de aanleg van de fietssnelweg 29 vinden er van 12 tot 23 februari werken plaats in de Leuvensesteenweg tussen de N3 Tervurenlaan en de Broekstraat. Er zijn werken langs beide kanten van de rijbaan gepland, maar die worden niet gelijktijdig uitgevoerd.

Je moet daar dus rekening houden met enkele verkeersmaatregelen. Zo zijn het fietspad en de afslagstrook op de Tervurenlaan richting centrum Tervuren niet bereikbaar.

Dat centrum blijft steeds bereikbaar via de andere afslagstrook, komende van de rotonde Jazz-Fontein naar Tervuren centrum. Wat betreft Tervuren centrum richting N3 Tervurenlaan zijn het fiets- en voetpad vanuit het centrum richting Tervurenlaan niet bereikbaar. Voor de fietsers en voetgangers wordt er een beveiligde doorgang voorzien naast de werfzone of een


Gevaarlijke kruisingen

De in aanbouw zijnde fietssnelweg wil een betere fietsverbinding tussen Brussel, Tervuren, Bertem en Leuven garanderen. Men verbindt de nabijgelegen buurten via de toekomstige fietssnelweg en bouwen fietstunnels en -bruggen om gevaarlijke kruisingen met voetgangers, auto’s en openbaar vervoer te voorkomen. Degenen die het het meest in het oog springen zijn de fiets- en voetgangersbrug over het Vierarmenkruispunt en de tuikabelbrug over de E40.

Het fietspad tussen Brussel en het Vierarmenkruispunt in Tervuren werd in de zomer van 2022 opnieuw aangelegd in een tijdelijke halfverharding. Momenteel bouwt men de fietsbrug die men in het voorjaar van 2024 over het gevaarlijke Vierarmenkruispunt in Tervuren gaat plaatsen. Sinds het begin van 2024 is gestart met de verdere aanleg van de fietssnelweg tussen Tervuren, Bertem en Leuven.

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page