top of page

Werken fietssnelweg in Mathieuweg en in het park



TERVUREN - Van 26 februari tot en met 3 mei 2024 worden er werken uitgevoerd in de Mathieuweg in het park van Tervuren voor de aanleg van de F29 fietssnelweg. Er gelden enkele tijdelijke verkeersmaatregelen en de hondenlosloopzone in de Zittekensstraat/Mathieuweg zal tijdens deze periode niet bereikbaar zijn.

Het kruispunt van de Spaanshuisdreef met de Mathieuweg wordt volledig afgesloten door een werfzone. Binnen deze werfzones is er geen verkeer mogelijk, ook fietsers en voetgangers zijn niet toegelaten. De hondenlosloopszone in de Zittekensstraat/Matthieuweg zal niet bereikbaar zijn. In de Zittekensstraat wordt al het verkeer (uitgezonderd plaatselijk verkeer) verboden. Ook in de Vossemvijverweg is enkel plaatselijk verkeer mogelijk. Fietsers tussen Duisburg en het park van Tervuren worden in beide rijrichtingen omgeleid via de Hertswegenstraat - Tervuursesteenweg - Capucijnenpoortdreef. Fietsers en voetgangers in het park worden bovendien omgeleid via de Spaanshuisdreef -Keizerinnendreef


Alternatief

'Met Werken aan de Ring zetten we volop in op meer en betere fietsinfrastructuur. We bouwen veilige fietspaden en comfortabele fietsbruggen en -tunnels. Zo fiets je snel en vlot langs en over de Ring', klinkt het. 'Op deze manier bieden we weggebruikers een waardig alternatief voor de auto en verminderen we stap voor stap het aantal auto’s op de Ring. De aanleg van de fietssnelweg F29 kadert in deze ambitie'.

De aanleg van fietssnelweg F29 zou voor een snelle, veilige en comfortabele verbinding tussen Brussel, Tervuren, Bertem en Leuven moeten zorgen. 'We verbinden nabijgelegen buurten via de toekomstige fietssnelweg en bouwen fietstunnels en -bruggen om gevaarlijke kruisingen met voetgangers, auto’s en openbaar vervoer te voorkomen. Degenen die het het meest in het oog springen zijn de fiets- en voetgangersbrug over het Vierarmenkruispunt en de tuikabelbrug over de E40', klinkt het voorts.

Het fietspad tussen Brussel en het Vierarmenkruispunt in Tervuren werd in de zomer van 2022 opnieuw aangelegd in een tijdelijke halfverharding. Momenteel een fietsbrug gebouwd die men in het voorjaar van 2024 over het gevaarlijke Vierarmenkruispunt in Tervuren plaatsen. De verdere aanleg van de fietssnelweg tussen Tervuren, Bertem en Leuven begon dit voorjaar.


Foto's © Michel Van Mullem







84 weergaven0 opmerkingen
bottom of page