top of page

Werken aan oprit Ring aan het Groenendaalkruispunt tot einde zomervakantieHOEILAART - De Vlaamse overheid voert van 4 juli tot 31 augustus werken uit aan het Groenendaalkruispunt. Vandaag ontstaan er immers vaak gevaarlijke situaties aan de oprit van de Ring op het Groenendaalkruispunt richting Waterloo.

De oprit gaat er snel van twee rijstroken naar 1 waardoor je als bestuurder weinig tijd hebt om op een veilige manier in te voegen. Bovendien is de zichtbaarheid beperkt door het verkeer dat uit de lager gelegen tunnel komt.

'Die oprit wordt straks verlengd zodat ze voldoet aan de huidige normen. Zo hebben auto’s meer tijd om op een veilige manier in te voegen op de drukke binnenring en gaat de zichtbaarheid erop vooruit. De oprit krijgt ook een nieuwe asfaltlaag en nieuwe greppels', klinkt het. 'Langs de volledige oprit komt een afschermende constructie om auto’s tegen te houden die van de baan raken. Tijdens de werken krijgt de rechterrijstrook van de binnenring een nieuwe asfaltlaag om spoorvorming op te lossen'.


Verkeershinder

Tot 31 augustus zal de oprit aan Duboislaan afgesloten worden.Tijdens de volledige duur van de werken is het immers niet mogelijk om de binnenring richting Waterloo op te rijden vanop de Duboislaan. Het verkeer uit Hoeilaart dient via het Vierarmenkruispunt om te rijden. Op de binnenring richting Waterloo wordt de rechterrijstrook ingenomen. Het verkeer moet tijdens de werken over één rijstrook in plaats van twee. De Duboislaan blijft open in beide richtingen. Het verkeer komende van Sint-Genesius-Rode moet vanuit de Duboislaan links de ring oprijden. De werken zullen geen impact hebben op voetgangers en fietsers.


Voor meer info: www.werkendaandering.be of info@werkenaandering.be

19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page