top of page

Weinig tot geen trams en bussen door vakbondsactie op 9 novemberVLAAMS-BRABANT/RAND - Het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op woensdag 9 november een algemene actiedag. 'De actie is niet gericht tegen De Lijn, ook al neemt personeel van De Lijn eraan deel. De Lijn betreurt alleszins de hinder die dit met zich zal meebrengen voor haar bus- en tramreizigers', klinkt de mededeling aan de reizigers.

Het vakbondsfront wil nogmaals een signaal geven aan de regering voor meer koopkracht. Het doet dat met een actiedag op woensdag 9 november. 'Dit zal in heel Vlaanderen hinder veroorzaken voor de dienstverlening door bus en tram. Hoe groot de impact op de dienstverlening zal zijn, en waar die het meest voelbaar wordt, staat momenteel nog niet vast', klinkt het.


Hinder

In het kader van het decreet continuïteit van de dienstverlening zorgt De Lijn voor een aangepaste dienstregeling. Deze wordt samengesteld op basis van de werkwillige chauffeurs. In de loop van maandagavond 7 november zal deze aangepaste dienstregeling bekend zijn, en dus ook de omvang van de hinder. De routeplanner zal vanaf maandagavond 7 november, zowel op de website als in de app, alle ritten tonen die zullen rijden op woensdag 9 november. Ritten die niet rijden, worden niét getoond. De routeplanner toont altijd de meest recente situatie en kan dus na maandag nog lichtjes wijzigen, bv. door last-minute ziektemeldingen van chauffeurs.

In de praktijk draait dat alles vaak nog anders uit ten nadele van allen die voor het openbaar vervoer blijven kiezen om zich te verplaatsen. Helaas.


15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page