top of page

Wapenstilstand brengt hulde aan Raymond Lauwers, soldaat in het eerste regiment der GrenadiersHOEILAART - Traditiegetrouw herdenkt Hoeilaart op 11 november zijn oorlogsslachtoffers en -helden. We staan even stil bij een persoonlijk verhaal, als het kan in de straat die naar de betrokken persoon werd genoemd. Dit jaar wordt hulde gebracht aan Raymond Lauwers.

Raymond Lauwers werd geboren in Overijse op 23 mei 1916 als Antoon Raymondus Albertus Lauwers. Raymond was een ongehuwde soldaat in het eerste regiment der Grenadiers. Hij werd zwaar gewond tijdens een bombardement in Tienen tijdens de Tweede Wereldoorlog en overleed in Elsene op 11 mei 1940. Hij vond zijn laatste rustplaats tussen zijn gesneuvelde dorpsgenoten op het kerkhof in Hoeilaart.


Serrist

Lauwers was het vierde kind uit een gezin van zeven kinderen (drie zonen en vier dochters) van Hippolyte Lauwers en Jeannette Keyaert. Zijn vader was een bekende serrist in de Druivenstreek. Zijn villa en bedrijf waren gevestigd in de Victor Marchandstraat 1. Lauwers bouwde nieuwe serres, voorzien van moderne verwarming, in de Molenstraat en werkte als bloemenkweker. Zijn twee broers, Norbert en Sylvain, bleven ook in Hoeilaart. Zijn zussen en hun respectievelijke families verlieten onze gemeente.


Wapenstilstand 2023 - zaterdag 11 november 2023

9.30 uur: eucharistieviering in het teken van Wapenstilstand in de Sint-Clemenskerk.

10.30 uur: samenkomst op het Gemeenteplein.

10.45 uur: hulde aan de gesneuvelden van beide wereldoorlogen en de Koreaoorlog, op de begraafplaats.

11.15 uur: hulde aan Raymond Lauwers, op de hoek van de Raymond Lauwersstraat, Koldamstraat, Paul Malustraat en Willem Matstraat.

11.45 uur: herdenking van de gesneuvelden bij de gedenksteen in het Jan van Ruusbroecpark.

Iedereen is welkom op deze openluchtplechtigheden.


Foto © Michel Van MullemRaymond Lauwers


80 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page