top of page

Vriesweer spelbreker bij werken G. DekleermaekerstraatHOEILAART - De gemeente laat weten dat het extreem natte weer van de maanden oktober en november de planning en uitvoering van de werken in de G. Dekleermaekerstraat heeft gedwarsboomd. De onderfundering heeft onvoldoende draagkracht om de bovenbouw duurzaam aan te leggen, heet het.

'Voor de kerstvakantie werden de putten in de fundering van de Watertorenstraat en in de onderfundering van de G. Dekleermaekerstraat opgevuld. De Watertorenstraat is vanaf 19 december tot het einde der werken (bij gunstige weersomstandigheden begin februari 2024) onderbroken ter hoogte van het verkeersplateau (kruispunt G. Dekleermaekerstraat-Watertorenstraat)', klinkt het. 'Doorgaand verkeer is daardoor niet meer mogelijk. Dit doen we om de veiligheid in dit stuk van de Watertorenstraat te garanderen'.


Parkeerverbod

Vanaf maandag 8 januari 2024 hervatten de werkzaamheden. Bij gunstige weer ziet de planning er als volgt uit: van 8 januari tot 12 januari: plaatsing van goten en fundering, van 15 januari tot 19 januari: asfaltwerken, van 22 januari tot 5 februari: voetpaden en aanwerken van opritten en bermen, en in de loop van maart volgt de toplaag asfalt.

Enkel plaatselijk verkeer wordt toegestaan en dit in beide richtingen. Opritten blijven toegankelijk, tenzij er vlak voor gewerkt wordt. De aannemer verwittigt de inwoners persoonlijk als hun oprit tijdelijk onbereikbaar is. In de werfzone geldt tevens parkeerverbod.


Foto's © Michel Van Mullem

58 weergaven0 opmerkingen
bottom of page