top of page

Voormalig imposant bankgebouw uit 1920 aan Gemeenteplein te koop

Bijgewerkt op: 12 jan.HOEILAART - Nadat ING de deuren sloot volgde de Paribas daar vlakbij. Meteen was het aantal banken om en rond het Hoeilaartse Gemeenteplein bijna gehalveerd. Daardoor verdwenen daarenboven meteen ook twee geldautomaten.

Intussen staat het fraaie pand van Paribas te koop. Uiteraard niet goedkoop maar wie kans ziet om er een leuke zaak op poten te zetten alvast een buitenkans. Het pand bevat evenwel geen uitstalramen en geeft een beetje een 'gesloten' gevoel. Niet zo gek natuurlijk want het had steeds de functie van bank en enige afscherming van mensen met kwade bedoelingen leek geen luxe. Het pand staat omschreven als 'Monumentaal hoekpand met reminiscenties aan de beaux-artsstijl, opgericht als bankgebouw in de jaren 1920'. Pas in 1928 werd de locatie op het kadaster als 'bank' ingetekend in opdracht van de 'Société Anonyme Banque Centrale de la Dyle, Leuven', dit als regularisatie van de mutatieschetsen van 1926. 'Het pand telt vier traveeën + een afgeronde hoek + twee traveeën en twee bouwlagen onder een L-vormig pannen schilddak', lezen we verder over enige details en kenmerken. 'De begane grond met een representatieve functie heeft een parement van witte steen op een hardstenen plint en wordt aan de zijde van het Gemeenteplein geopend door verdiepte rondbogige muuropeningen, bestaande uit een rechthoekig drielicht bekroond door een rondbogig bovenlicht; de zijde aan de Marcel Felicéstraat vertoont rechthoekige, eveneens verdiepte muuropeningen. (...)'.


Appartement

Het pand wordt getypeerd als handelspand met woonst. Op de eerste verdieping bevindt zich een ruim appartement met een enig uitzicht op het Gemeenteplein. Handig is natuurlijk ook dat er flink wat parkeergelegenheid is, tenminste als het geen marktdag is, kermis, kerstmarkt, druivenfeesten enzomeer. Het voormalige bankgebouw bevat ook een tuin. Wie er mee aan de haal wil, moet er 869.000 euro voor uit de geldbeugel halen. Voor alle verdere details richt men zich tot het betrokken immokantoor.


Foto's Michel Van Mullem/Foto's interieur: immobedrijf


685 weergaven0 opmerkingen
bottom of page