top of page

Voor een dag lag Duisburg in de Spaanse zonDUISBURGSE DORPSFEESTEN - 'Y viva espana' heette het afgelopen weekend in Duisburg. Het dorp kleurde geel/rood en bood de bezoekers Paella op het dorpsplein maar ook tapas tijdens 'Totatopis' maar bovenal veel dans, loopwedstrijden en diverse koersnummers.

Duisburg lag aan het Zuiden zij het vooral met sportieve activiteiten en culinaire aangelegenheden. Vanaf het middaguur vormde zich een lange rij hongerigen voor de paella-tent waar de heerlijke spijs aan de man werd gebracht. Wat later traden de leden van D-dance aan voor een kolkende show en tegelijkertijd een thuismatch alvorens het nieuwe danswerkjaar van wal steekt. 'Wij delen onze leden niet in op basis van stijl of niveau, maar op basis van leeftijd. Zo kan iedereen proeven van verschillende stijlen en is groepssfeer en vriendschap het allerbelangrijkste. Uiteraard met een sterke dansbasis. Doorheen het jaar kan je proeven van de volgende stijlen: Jazz, Modern, Clipdance, Hiphop, Streetdance, Showdance,...', klinkt het.


Mutoto

En dan waren de jonge deelnemers voor de Mutoto-Kidsloop aan de beurt. Een of meerdere rondjes in het dorpscentrum met start en aankomst bij de Mutoto-tent. Later in de namiddag waren dan weer de koersfanaten present. Om beurt verzamelden daar u9 tot u14 en alles daar tussenin. Het gaf Duisburg de echte sfeer van een onvervalste dorpskermis van weleer. Een en ander liep onder de vlag van 'Grote Prijs Jules Aerts' met aanvullend een dorpelingenkoers en een liefhebberswedstrijd van 29 kilometer.


(Foto's © Michel Van Mullem)77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page