top of page

Vogelgriep in en rond de kasteelvijver vastgesteld

Bijgewerkt op: 4 feb. 2023HOEILAART - Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) bevestigde dat de recentelijk dood gevonden Canadese ganzen rond de parkvijver besmet waren met vogelgriep.

De ziekte verspreidt zich voornamelijk via de uitwerpselen van de vogels, luchtwegen, oogvocht en besmet materiaal. De bevolking krijgt de raad om de kadavers zeker niet aan te raken. Meld dode of zieke watervogels aan de milieudienst via 02 658 28 75. Je blijft best op de paden en vermijd het gras in het park zo veel mogelijk. Voeder de dieren in het park zeker niet! Dit is sowieso verboden. Hou je kippen zo veel mogelijk binnen zodat ze niet besmet geraken door overvliegende wilde vogels. Intussen is de situatie onder controle en wordt verder opgevolgd. Het gebied waar de ganzen het vaakst in het park verblijven werd de afgelopen uren helemaal afgezet. Waakzaam blijven als je in het kasteelpark komt is de boodschap.


Heb je nog vragen? Je vindt alle informatie over vogelgriep op de website van het FAVV: https://www.favv-afsca.be/professionelen/dierlijkeproductie/dierengezondheid/vogelgriep/ Of bel naar de gratis influenza-lijn: 0800 9977


FOTO'S © Michel Van Mullem
45 weergaven0 opmerkingen
bottom of page