top of page

Vlaanderen Vakantieland bezocht Druivenstreek met focus op Hoeilaart en Overijse
HOEILAART-OVERIJSE - Maureen Vanherberghen en operazangeres Astrid Stockman trokken voor de uitzending van afgelopen zaterdag door de Druivenstreek. Na een stevig ontbijt in B&B Huize Dumberg (foto) maakten ze een wandeling langs de mooiste serristenwoningen van het "glazen dorp" Hoeilaart.

Onderweg werd er bij Druiven Michiels van de druiven -waarvoor de streek zo beroemd is- uitgebreid geproefd. Enkele kilometers verder in Overijse kwamen enkele 'pittige bergskes' uit de wielerklassieker de Brabantse Pijl - op een elektrische fiets in beeld. Onder begeleiding van een gids kwam ook het gerenoveerde sanatorium Jospeh Lemaire in Tombeek, een modernistisch pareltje dat nu een woonzorgcentrum is, in de kijker.

De Rubriek Soegesties handelde uiteraard ook over de streek. Naast druiven kent de Druivenstreek immers nog die andere lokale specialiteit: kaastaart! Soe Nsuki leerde bij bakkerij Vandervaeren in Hoeilaart hoe je zo'n typische kaastaart uit de Druivenstreek maakt. De kaastaart bakt ze af in het gerestaureerde Bakhuis van de Priorij van Groenendaal, terwijl ze zelf een wandeling in het Zoniënwoud maakt.


Tramstation

En ze viert de 75e verjaardag van stripfiguur Nero met haar zelfgebakken taart, de (nieuw uitgestippelde) Nero-wandeling én een wafel in het Nerocafé, het oude tramstation van Hoeilaart. En alzo kreeg een stukje Druivenstreek achttien minuten promotie in primetime op zaterdag. Nu maar hopen dat het in de betrokken gemeenten volgende zomer onder de voet worden gelopen door horden toeristen. Maar ook buiten deze tijd is de regio meer dan aantrekkelijk. Zo is het Zoniënwoud in volle herfst niet te versmaden.

272 weergaven0 opmerkingen
bottom of page