top of page

Vlaanderen laat speelplaats GBS Tervuren vergroenenTERVUREN - Vlaanderen wil 167 extra speelplaatsen ontharden en vergroenen. 167 extra scholen in Vlaanderen kunnen de komende twee jaar hun speelplaats ontharden en vergroenen.

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) verhoogt het budget hiervoor naar 20 miljoen euro, meer dan dubbel zoveel als aanvankelijk voorzien. De GBS Tervuren is in onze regio de gelukkige.

Beslist werd om 136.516 euro ter beschikking te stellen voor een remake van de speelplaats van de Gemeentelijke Basisschool aan de Paardenmarktstraat. 'Scholen hebben massaal interesse in het initiatief', luidt het. Zo'n 241 scholen waren kandidaat voor de projectoproep ‘Natuur in je school’. Daarvan werden 167 van geselecteerd. En Tervuren viel dus ook in de prijzen. 'Met ‘Natuur in je school’ zullen de 167 Vlaamse scholen in totaal maar liefst 13,2 hectare ontharden en 15,2 hectare vergroenen. Zo creëren we aangenamere en leefbare schoolomgevingen voor onze leerlingen en zetten we een belangrijke stap in het leefbaarder maken van heel Vlaanderen', liet Zuhal Demir in een persbericht weten. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet op zijn beurt weten dat als je wil werken aan meer onderwijskwaliteit, je ook oog moet hebben voor een kwaliteitsvolle leeromgeving. 'We investeren deze regeerperiode een recordbedrag in schoolinfrastructuur en er gaat terecht veel aandacht naar nieuwe schoolgebouwen en extra plaatsen in de klas. Maar ook de speelplaats verdient aandacht', aldus Weyts.


Foto's © Michel Van Mullem
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page