top of page

'Vlaanderen Feest' maar niet met BoostHOEILAART - Het Vlaamse feest van afgelopen zaterdag bevatte meer dan streetart. Uit Nederland kwam ook Boost Producties met de voorstelling 'Knock, Knock,Who's There', een non-verbale theater/circus-act voor kleintjes vanaf 4 en ouder(s).

Twee jongemannen en een oudere mevrouw, allen in krak dezelfde outfit zijnde zomerse kostuumpjes boven een ('oranje boven') t-shirts. Langs de kant zat ook nog een muzikant/bruitage en jawel... in dezelfde confectie. Het ging om een voorstelling in twee delen, werd aangekondigd. Het eerste was de voorstelling zelf, het tweede een stukje 'interactief' theater waarbij de spelers balletjes naar de kinderen gooiden in de hoop dat ze ze meteen terug gooiden. Wat gelukkig ook gebeurde. Voor 'Knock, Knock' (de titel riep meteen de melodie in ons op van een Eurovisiesongfestivallied uit 1970 en gezongen door Mary Hopkin...) had het gezelschap een vreemdsoortig groot houten object meegebracht waarop ze klauterden, stonden, bewogen, elkaar te vriend hielden of dan weer afstandelijk werden.


Diabolo

Noch de grote kist, noch hun spel eromheen verduidelijkte enigszins waarover ze het wilden hebben. De kleintjes zaten er wel met open mond naar te kijken maar al wie ouder en veel ouder was, maakte kans zich eerder te vervelen. Veel vorm, weinig inhoud en weinig zegging. Het was zo goed als nergens grappig en weekte geen gevoelens los. Een van de spelers kon gelukkig wel flink overweg met de diabolo (tot hier het circusgedeelte) en dat toonde hij uitvoerig terwijl het eenmansorkest voor een onderhoudende sound zorgde. Hoedanook alles bleef nogal vlak, hermetisch en steriel. Boost heeft evenwel een hoop sterkere voorstellingen lezen we op de website. Die moeten we bij gelegenheid dan maar eens gaan zien.


'Knock, Knock, Who's There' door Boost Producties, gezien op zaterdag 8 juli in het skatepark, Hoeilaart


★★☆☆☆

FOTO'S © Michel Van Mullem

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page