top of page

Via workshops alles leren over werk van fruitboerenVLAAMS-BRABANT - Aan de hand van vijf workshops leren leerlingen alles over het leven en het werk van de fruitboeren. Zo gaan ze aan de slag met de refractometer om het suikergehalte te bepalen en leren ze over de verschillende appelrassen. Daarnaast krijgen ze ook mee waarom de appel zo gezond is.

Weet jij hoe het suikergehalte van een appel bepaald wordt? En waarom dit belangrijk is voor de fruitteler? Op deze en andere vragen krijgen bijna 450 leerlingen antwoorden tijdens ‘Plukvers van de pers’. Dat is een gratis, educatief programma bij een lokale fruitteler voor de derde graad van het lager en de eerste graad van het secundair onderwijs. Als hoogtepunt mogen de leerlingen zelf appels plukken.

“Iedereen lust graag een appel maar vooraleer je je tanden kan zetten in de vrucht heeft het een heel proces doorlopen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde van land- en tuinbouw.

Voedingsgewoonten

Met ‘Plukvers van de pers’ biedt de provincie Vlaams-Brabant scholen de kans een fruitbedrijf in de regio te bezoeken en leerlingen tot gezonde voedingsgewoonten te bewegen. 'Voor veel kinderen is het immers de eerste keer dat ze een boomgaard in het echt zien! Als hoogtepunt mogen de leerlingen zelf appels gaan plukken en mogen ze vers appelsap proeven. Dat ‘Plukvers van de pers’ plaatsvindt in Vlaams-Brabant is niet toevallig. De provincie is één van de belangrijkste productieregio’s voor fruit in Vlaanderen', aldus gedeputeerde Tom Dehaene.

De dienst land- en tuinbouw zorgt voor de ondersteuning van de workshops bij de lokale fruitboeren. Het lesmateriaal werd ontwikkeld door Plattelandsklassen vzw en de provinciale dienst onderwijs.


Ter info: er vinden nog workshops plaats op:

​Dinsdag 11 oktober van 9.30 tot 12 uur en van 12.30 uur tot 15 uur bij Billens-Van Laer, Meintjesstraat 5 in Gooik

​Vrijdag 21 oktober van 9.30 tot 12 uur en van 12.30 tot 15 uur bij Veulemans, Voorbosweg 20 in Kortenaken

​Vrijdag 28 oktober van 9 tot 11.30 uur bij Healthy Fruit BVBA, Vinnestraat 45C in Zoutleeuw

9 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page