top of page

Vernieuwd JSC Koldam: voortuin wordt achtertuin en omgekeerd



HOEILAART - Er schijnt voorzichtig licht aan het einde van de tunnel; de grondige verbouwing van het Hoeilaartse sport- en jeugdcentrum komt stilaan in een laatste rechte lijn. Thans wordt de parkzijde achteraan onder handen genomen en helaas moesten daarvoor ook weer enkele bomen sneuvelen.

Iedereen was jarenlang vertrouwd met de oprijlaan van het voormalige sportcentrum; de parkeerrijen, het speelpleintje, de zandbak, het skatepark, het jeugdhuis met de opvallende graffiti,... Het is allemaal stuk voor stuk verdwenen om baan te ruimen voor vernieuwing. De skateliefhebbers en gebruikers van de kinderspeelhoek kunnen echter gerust zijn want gelijkaardige infrastructuur werd in de plannen voor dat achterliggende groen opgenomen. De voortuin is als het ware de achtertuin geworden.


Veiligheid

De vroegere toegangspoort was verouderd maar had nog enige allures. Straks moet je binnenrijden langs de Overijsesteenweg en kom je terecht op een open parkeerplein naast de enorme grijze zijwand van de turnhal. Menigeen vraagt zich ook af hoe het met de veiligheid zal gesteld zijn. 'In- en uitritten in een bocht waar vaak vrij snel wordt gereden en waar een druk bereden fietspad ligt, lijkt niet meteen een efficiënte uitkomst. hoor je wel eens. Een ander euvel zou wel eens het tekort aan parkeerplaats kunnen zijn ondanks de nieuwe mogelijkheden. Afwachten of het allemaal zo'n vaart zal lopen. Intussen staat de nieuwe turnhal er zo blinkend bij dat een feestelijke opening nadert. Zaterdag 2 september is het zover. Het feest begint om 10 uur en een uur later knipt men het lint. Ook Average Rob is dan te gast en wie weet wat die er allemaal van plan is.


Foto's © Michel Van Mullem













69 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page