top of page

Vernieuwd Begijntjesbad blijft vooral...dichtOVERIJSE - De laatste maanden gaat het op zijn minst niet zo best met het Begijntjesbad. Ofwel is het dicht omwille van toch nog heersende technische mankementen en dat na een vrij grondige renovatie van meer dan vijf miljoen euro of omwille van personeelstekort. Dat laatste zorgt er voor dat het bad gesloten blijft van 18 april tot en met 1 mei.

'We excuseren ons voor het ongemak, maar hopen jullie daarna weer te kunnen ontvangen!', liet de gemeente weten. 'Het zwembad van Overijse blijft kampen met personeelstekort. Het is vooral moeilijk om redders te vinden. Daarom past de gemeente de openingsuren aan. Op sommige dagen zal het zwembad over de middag gesloten blijven. Dat geldt tot na de paasvakantie'.

Het zwembad was twee jaar dicht en ging in 2020 weer open. Maar sindsdien bleef het kommer en kwel. Corona stak stokken in de wielen maar nu 'duikt' een ander niet onbelangrijk euvel op: er zijn onvoldoende redders. De gemeente Overijse zit duidelijk verveeld met de zaak want moest alzo nogal wat gezinnen in de paasvakantie in de kou laten staan. Intussen doet de gemeente er alles aan om de job van redder aantrekkelijker te maken. Het loon wordt verhoogd, weekendwerk wordt extra beloond en geniet je van een gratis redderscursus.84 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Patrick Renard
Patrick Renard
Apr 21, 2022

Mooi initiatief van mevrouw de burgemeester. Het is een publiek geheim dat de reden van het redderstekort jammer genoeg een falend zwembadbeleid en incompetent zwembad management is.

Het zwembad van Tervuren is open, het zwembad van Zaventem is open, het zwembad van de British School is open voor zijn kindjes, Sportoase is open .....

Het redders tekort is één van de symptomen van dat falend zwembad beleid.

Mevrouw de burgemeester zorg voor een goed zwembad beleid, en competent zwembad management, en de rest zal volgen. Het publiek, de scholen, de zwemlesgevers, de sportverenigingen, het personeel zullen u eeuwig dankbaar zijn .

en aan alle kandidaat redders : wacht op dit goed beleid, wacht op competent management. Op dit ogenblik kom…

Like
bottom of page