top of page

VERKIEZINGEN - Nieuwe Tervuurse Volt-afdeling geboren om out of the box te denken



TERVUREN - 'Volt Tervuren staat voor een democratie die iedereen omarmt, die bruggen bouwt over grenzen heen, en die de stem van elke burger in Tervuren laat resoneren', klinkt het bij de aankondiging van het nieuwe Volt in Tervuren.

'Daarom is het oprichten van een lokale afdeling van Volt in Tervuren essentieel. Het brengt onze Europese visie dichter bij de burgers en maakt concrete lokale actie mogelijk,' zegt lid van het Europees Parlement Sophie in 't Veld, waarmee zij officieel een afdeling van de pan-Europese politieke beweging lanceert in Tervuren. 'Onze unieke geschiedenis en mix van 110 landen maken de pan-Europese Volt tot een logische keuze voor Tervuren. Op slechts 12 km van de hoofdstad van Europa, met zoveel Tervurenaars die voor Europa werken, biedt de vestiging in Tervuren het beste van twee werelden: Tervuren, Europese en internationale expertise gevoed door lokaal begrip. Volt Tervuren is geboren om out of the box te denken, de beste ideeën en projecten uit heel Europa te accepteren en voor te stellen, ongeacht waar ze vandaan komen. We nemen alle burgers van de stad mee'.


Vrijheidsgraden

Volt Tervuren wordt niet beperkt door traditionele, op landen gebaseerde partijstrategieën. De gekozen vertegenwoordigers van Volt volgen geen nationale lijn om kans te maken op hogere posten in het Vlaamse of Belgische parlement. 'De politiek kan beter en moet anders', laten ze weten. Volts waarden, overtuigingen en kernpunten voor een beter beleid op Europees, nationaal, Vlaams en Tervurens niveau kan je terugvinden op voltbelgie.org en volteuropa.org. 'Lokaal, en in tegenstelling tot andere nationale partijen, heeft Volt geen topzware partijstructuur en beschikt hij over lokale vrijheidsgraden om beleid uit te voeren dat is afgestemd op de behoeften van Tervuren. Volt is een positief alternatief in het politieke centrum, dat samenwerking in vele richtingen mogelijk maakt, links of rechts, lokaal en bovenlokaal. Positiviteit en openheid zitten in ons DNA verankerd', laat de partij nog weten.


Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op de nieuwe website van Volt Tervuren, momenteel in aanbouw, maar al met de Tien Punten voor Tervuren en meer belangrijke informatie beschikbaar in vijf talen via https://voltbelgie.org/tervuren (NL), https://voltbelgique.org/tervuren (FR), https://voltbelgium.org/tervuren (EN), https://voltbelgie.org/it/tervuren (IT) en https://voltbelgie.org/it/tervuren (ES).

27 weergaven0 opmerkingen
bottom of page