top of page

Vanaf morgen gedeeltelijk parkeerverbod stationsterrein GroenendaalHOEILAART - Op woensdag 16 november gaat het grote parkeerterrein voorbij het station dicht met het oog op de heraanleg van de omgeving. En dit voor de dagjesmensen maar vooral de pendelaars die met de auto naar Groenendaal Station rijden om daar de trein te nemen.

Eens die parkeerruimte klaar kan de huidige oude parking voor het station gesloopt worden en kunnen de auto's op het nieuwe plein verderop terecht. Dat zal uiteraard zo zijn gevolgen hebben. Vandaag stonden er immers minstens vijftig wagens die morgen een andere plek moeten zoeken. En dat in de omgeving van het station? Dat wordt knokken voor een plek. Chauffeurs zijn bij deze gewaarschuwd. De fiets van stal halen lijkt ons een slim idee.

Voor de inrichting van het stationsplein en de aanleg van een grote parking werd een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de NMBS, De Lijn, het Agentschap Natuur en Bos en de gemeente Hoeilaart.

Voor het restaureren van het beschermde stationsgebouw werd bij Erfgoed Vlaanderen een subsidiedossier ingediend dat intussen werd goedgekeurd. De gemeente wacht op de handtekening van de bevoegde minister zodat de restauratie kan aanvangen en het station volwaardig deel kan uitmaken van de opgewaardeerde site.


FOTO'S © Michel Van Mullem
Dit moet de nieuwe look worden... De auto's worden doorverwezen naar de nieuwe grote parking verderop.154 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page