top of page

Twintigtal knotwilgen ruimen baan voor toegangsbrug gemeentelijke sport- en jeugdsite
HOEILAART - Een jaar geleden mocht iedereen die dat wou zijn afkeer uiten over de kap van 23 knotwilgen aan de nieuwe Hoeilaartse sporthallen. De omgevingsvergunning kwam er want blijkbaar geen bezwaren en vandaag werd het kapwerk uitgevoerd.

Sommige Hoeilanders vroegen zich nochthans vorig jaar af waarom zoveel gezonde moesten verdwijnen. 'Bij de opmaak van Masterplan Sport & Jeugd in periode 2015-2016 werd geopteerd om de huidige parking aan de sporthal, via de Koldamstraat toegankelijk, om te vormen naar een groene belevingszone', liet burgemeester Tim Vandenput (Team 1560) destijds weten. 'Een nieuwe parking voor wagens werd in het masterplan voorzien op het vroegere tweede veld van ERCHoeilaart. Om deze nieuwe parking bereikbaar te maken, moet er over de Ijse een brug komen en daarom zullen een aantal knotwilgen verdwijnen'.


Herinrichting

Vandenput vestigde er verder de aandacht op dat de omgevingsaanvraag over meer ging dan het verwijderen van enkele knotwilgen. Het zou ook om de hele herinrichting van het verkeersknooppunt aan de voormalige Sequoia-winkel gaan. Naast de toegang tot de parking is er ook een voorstel om het fietspad te “ontdubbelen” vanaf deze plek. Concreet wil dit zeggen dat fietsverkeer vanuit Overijse daar veilig zal kunnen oversteken om via de andere kant van de A. Biesmanslaan naar het centrum te gaan. Fietsverkeer vanuit het centrum naar Overijse zal via het huidige fietspad lopen.

(Foto's Michel Van Mullem)
270 weergaven0 opmerkingen
bottom of page