top of page

Twee uur gratis tuinadvies door de rangers met de groene vingersHOEILAART - Voor al wie met vragen zit betreft zijn of haar tuin zijn er nu de Tuinrangers. Ze lossen al je tuinproblemen in een handomdraai op. 'Wie eet van jouw struiken? Welke rare beestjes wonen onder die steen? Hoe lok ik roodborstjes en vlinders naar mijn tuin? Het gratis tuinadvies van de Tuinrangers helpt je op weg', klinkt het.

Bij Tuinrangers moet je je geen geuniformeerde stoere cowboy's voorstellen die in galop je tuin binnen dartelen. Het zijn dagdagelijkse mevrouwen en meneren maar met een hoop kennis over bloemen en planten, tuinbeestjes en onkruid en nog veel meer. 'In je tuin leeft meer dan je denkt. De Tuinranger ontdekt het graag samen met jou. Hij of zij brengt daarvoor allerlei materiaal en een getraind oog mee. Het tuinadvies duurt ongeveer twee uur. In die tijd leer je hoe egels, salamanders of pimpelmeesjes naar jouw tuin kijken', luidt het vrolijk.


Advies

Een Tuinranger geeft je advies op maat om je tuin nog veel interessanter te maken voor al die fascinerende dieren en ook voor jezelf. En hoe maken die Tuinrangers dan het verschil? Ze geven deskundig advies over bomen, hagen, bloemenweides, tuinvijvers, geveltuintjes … alsook concrete tips rond nestkasten, insectenhotels en andere hulp voor dieren. Bovendien ontvang je een mapje met advies voor jouw tuin, waarmee je gemakkelijk verder aan de slag kan. En wees gerust: je tuin blijft een tuin. De Tuinranger gaat er geen wildernis of natuurreservaat van maken. 'Het zijn geen tuinaannemers. Dus de ideale hellingsgraad voor je terras of het beste type boordsteen bepalen ze niet. Het zijn geen tuinarchitecten. Dus ze tekenen geen gedetailleerd tuinplan. Ze hebben geen mening over wat mooi is of lelijk'.

Bij de Hoeilaartse milieudienst (02 658 28 75 / milieu@hoeilaart.be) kom je er alles over te weten.


34 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page