top of page

Tour Elentrik geeft druivengemeente nog meer kleur op Vlaamse FeestdagHOEILAART - Valentine Verhaegen verzamelde de meeste stemmen bij de tweede bevraging die werd georganiseerd in het kader van het Doendersbudget. De Hoeilanders konden via de Hoeilaart-app of een papieren formulier stemmen op hun favoriete artiest en die heeft de buitenmuur van SJC Koldam met haar schilderkunst mogen aanpakken.

Het resultaat (foto boven) is op zijn minst indrukwekkend. Zo ook wat de diverse al dan niet professionele kunstenaars op de vele nutskasten in de gemeente hebben getoverd. Dat alles werd afgelopen zaterdag onthuld ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag. Bij het eerste kon je nog van een verrassing spreken, het tweede was echter al een hele tijd in het straatbeeld te bewonderen. Enig verschil: de tekst en uitleg die je op de wandeling kreeg van de betrokken uitvoerders van hun creatie. Dus toch nog een beetje extra feedback. Een nutskast aan het Gemeenteplein was zelfs de oorspronkelijk aangebrachte kleur kwijt door het zonlicht. Die metamorfose heeft er weken over gedaan.


Zon

Het gemeentebestuur wandelde met een schare belangstellenden langsheen de werken onder een loden zon. Wellicht zorgde de warmte er ook voor dat verderop deze feestdag de toeloop daalde. Bij de graffiti-demonstratie van 14 uur daagde niemand meer op terwijl het straattheater van Boost maar een handjevol kijkers kon lokken. Nog vertellen dat de 11-juliviering sinds jaren onder de vlag van 'Vlaanderen Feest' loopt. Tijdens het laatste weekend van juni wordt daartoe het startschot gegeven. Het is intussen verworden tot een elfdaags feest ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag op 11 juli. Na het openingsweekend loopt de feestweek verder van 1 tot 11 juli. Op vele plaatsen verdween overigens het protocol van toespraken en bevlagging niettegenstaande de omzendbrief vanwege de Vlaamse Gemeenschap. Nog laten weten dat het fraaie initiatief Tour Elentrik niet helemaal uitdraaide op alweer een Sleen-ode maar dat de meeste deelnemers op eigenzinnige wijze de druiventeelt eerden of inspiratie zochten in het dierenrijk of enig symbolisme.


★★★☆☆

FOTO'S © Michel Van Mullem

FOTO'S Tour Elentrik © Valérie Schoovaerts-Deschuytter


FOTO © Pieter Muyldermans120 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page