top of page

Toerisme Vlaams-Brabant laat je genieten van het bloesemlandschap
VLAAMS-BRABANT - Toerisme Vlaams-Brabant organiseert in april en mei 'B(l)oeiend Hageland', een bloesemcampagne die de lente inluidt. Samen met 14 bloesemgemeenten, wordt ingezet in op een vernieuwd fietsaanbod met eet- en drankadresjes onderweg.

'Binnenkort staan alle fruitboomgaarden in bloei en wordt het Hageland gehuld in een geurende sfeer van appel-, peren- en andere bloesems die deze streek nog interessanter maken om te bezoeken', zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. Ook dit jaar organiseren de provincie en 14 Hagelandse gemeenten een toeristische bloesemcampagne Daarom organiseert Toerisme Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten Aarschot, Zoutleeuw, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Tienen, Tielt-Winge, Bekkevoort, Geetbets, Lubbeek, Rotselaar, Linter en Boutersem, in de maanden april en mei een bloesemcampagne.

Meer info over de bloesemactiviteiten: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/bloesems/bloesemevenementen


Inspiratie

De publicatie 'Bloeiend Hageland Fietsen' biedt inspiratie aan de mensen die erop uit willen trekken. Zeven fietsroutes brengen de deelnemers langs attracties en bloesemlandschappen. Honderd adressen onderweg, gaande van ijsjesbars over bloesemterrassen tot streekproducenten, laten de toeristen proeven van het Hageland.

Men kan de fietskaart bestellen via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties Toerisme Vlaams-Brabant selecteerde ook 13 lentewandelingen: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/bloesems/wandelen-onder-de-bloesems

Ook 44 logies doen mee aan B(l)oeiend Hageland. 'Er valt zoveel bloesemplezier te beleven dat de echte fan niet genoeg heeft aan één dag. Waarom dan niet direct een verblijf van een weekend boeken in één van deze deelnemende logies", zegt gedeputeerde Gunther Coppens. Toerisme Vlaams-Brabant brengt het lente- en bloesemgevoel ook virtueel in de huiskamer met de drie bloesemcamera’s, gericht op de kers-, peer,- en appelbloesem. De beelden kan men bekijken via www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesemfluisteraar9 weergaven0 opmerkingen

Коментарі


bottom of page