top of page

Tik Tak, zoals een echt circus hoort te zijn

HOEILAART - Circus Tik Tak bivakkeert in het dorp. De naamgeving doet menigeen herinneren aan een succesrijke kleuterreeks op televisie. Deze Tik Tak blijkt een clown te zijn. Een eerder jonge en niet zo alledaagse. Het kwieke personage in dit geval heeft immers een zwarte neus in plaats van de obligate rode.

Circus Tik Tak is een klein gezellig familiecircus. Er komen bijna geen dieren aan te pas omdat het bij wet niet meer mag maar gelukkig is er nog plek voor katten en honden. Een kattennummer is vrij uniek dus keken we er nieuwsgierig naar uit. Ze worden ons gepresenteerd door David Valentino, een vrij grote en gewichtige verschijning uit Nederland die ons meteen vraagt om zijn splinternieuwe pak goed in beeld te brengen. Hij draagt het voor het eerst. De hele voorstelling lang. Zijn (huis)dierenshow is lieftallig en innemend. David wijst ook de zitplaatsen aan bij de aanvang van de voorstelling en vervolgens bedient hij een volgspot. Het zweet parelt op zijn voorhoofd al is het echt niet zo warm onder het zeil. Komt wellicht van door de volgspot die na enkele circusnummers behoorlijk heet kan worden.


Clownerie

Tik Tak is ook de naam van de acht tellende generaties circusfamilie. De huidige patriach heet Marquis en diens zoon Samuel steelt de show als de clown met de zwarte clownsneus. Pauwels heet de circusfamilie en Samuel verwelkomt op een grappige maar ook warme wijze zijn publiek. Als de lichten doven en de spots hun werk doen, ontstaat een erg vlotte circusvoorstelling doorspekt met clownerie. Veel bekende gags maar goed gebracht. Die zorgen ervoor dat het spektakel nooit stilvalt. De nodige rekwisieten brengen de artiesten zelf mee in de piste en dat gaat ook als vanzelf en zo goed als onzichtbaar. Vader Marquis is intussen 71 al gooit hij zich met verve in de show. Hij presenteert het geheel in de gekende circustaal; een beetje Nederlands, een streep Frans, vleugjes Engels en Duits. Het geeft het geheel internationale allures. We missen een beetje het live circusorkest van weleer maar meerdere muzikanten kan zo'n onderneming vandaag de dag niet meer aan. De vlotte aaneenrijging van de circusacts doet ons een orkest vergeten en bovendien staat het tromgeroffel ook op het bandje. We genieten van de luchtacrobatie en niet enkel omdat de betrokken dame weinig om het lijf heeft. De clowns vermaken ons met een ballonnennummer of met wat ze zoal uit een levengrote xylofoon toveren.


Jongleur

Zoon Samuel Pauwels zien we plots terug in een andere outfit, namelijk die van een echte jongleur. Hij werkt zijn act in hoog tempo af en laat nooit een steekje vallen. En zo gaat het anderhalf uur onvermindert voort. Circus Tik Tak is vermakelijk en levert een fraaie show. Een prima aangelegenheid voor het hele gezin en je bent minder geld kwijt dan in het eerste beste pretpark. En dat laatste wordt bovendien goedgemaakt door de kleurrijke draaimolen voor de rood-wit gesteepte chapiteau.

Tik Tak verblijft nog tot volgende week in Hoeilaart. Gaan kijken is de boodschap!


Circus Tik Tak gezien op woensdag 17 mei 2023 in het Jan Van Ruusbroecpark in Hoeilaart.

★★★☆☆

FOTO'S © Michel Van Mullem


Nog op zaterdag 20/05 om 14u en 16u, zondag 21/05 om 11u FamilyDay en 14u, woensdag 24/05 om 14u, zaterdag 27/05 om 14u en 16u en zondag 28/05 om 11u FamilyDay en 14u. FamilyDay zondag 11u= alle volwassenen betalen de prijs van een kinderticket! Reservatie mogelijk aan de circuskassa van 11u tot 12u op zaterdag 20/05, zondag 21/05, woensdag 24/05, zaterdag 27/05 en zondag 28/05. Ook telefonisch is het circus bereikbaar voor reservaties van 10u tot en met 12u. Meer info. 0484 56 83 16


175 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page