top of page

Terrasbrand in appartement tegenover kerk MaleizenOVERIJSE/MALEIZEN - Bij een brand deze namiddag op het terras van een appartementsgebouw in Maleizen/Overijse sloeg het vuur gedeeltelijk naar binnen en veroorzaakte veel rookschade. Er raakte echter niemand gewond, zodat het bij materiële schade bleef.

Het appartementsgebouw bevindt zich in hartje Maleizen recht tegenover de kerk. 'Dankzij de smokestopper konden we erger voorkomen', liet de brandweer weten. 'Dit is een soort gordijn dat we, in dit geval, in de deuropening hangen en dat ervoor zorgt dat rookgassen niet verder verspreiden. Het zorgt er ook voor dat er minder zuurstof naar de brandhaard stroomt, waardoor de brand minder snel kan uitbreiden'.

Meteen geeft de brandweer ook enkele tips... 'Let bij deze droogte en warmte extra goed op met brandbare spullen op terrassen. Dergelijke branden kunnen snel overslaan op je woning of appartement. Sluit ramen en deuren als dat nog veilig kan, verlaat meteen je appartement, sluit bij het buitengaan alle deuren achter je, activeer het brandalarm mocht dat nog niet spontaan afgegaan zijn en verwittig 112 van zodra je veilig bent. Blijf bovendien uit de rook want rook is altijd giftig'.

(Foto Hulpverleningszone Oost)

197 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page