top of page

Swing Shift Big Band speelt de ballen uit de boomHOEILAART - Vrijdagavond werd de Christmastijd tegelijkertijd op gang geschoten op het Gemeenteplein én in het gemeenschapscentrum. 'Plezant & Interessant' (Davidsfonds) hield een traditie (want sinds 2007) in stand met een editie van 'Kerstmis in Hoeilaart', deze keer met de Swing Shift Big Band In Sohie en dat blijft een ware belevenis.

Die Big Band repeteert in Hoeilaart boven de Sportecho en heeft Alex Puttemans onder de pannen. Puttemans, wereldberoemd in de regio, liet zich ook nu weer niet onbetuigd en blies zijn sax zowaar aan flarden. Neen, alle gekheid, de band onder leiding van Jean-Marie Ganhy moet je ooit eens gezien en gehoord hebben. Als je de ogen sluit, twijfel je of je wel echt in Hoeilaart bent. Het ensemble speelt zo indrukwekkend dat het kippenvel bij velen waarneembaar wordt. De saxen, trompetten, trombones, en ritmesectie zijn stuk voor stuk muzikale eilandjes die verbonden worden door het uitzinnige repertoire dat zo'n band uit de mouw schudt.Een ster

'Dreaming of a White Christmas' terwijl er buiten geen vlok viel, klonk alsof het wel aan het sneeuwen was als gek. Bing Crosby, Nat King Cole, Frank Sinatra, Peggy Lee... worden aangekondigd en de band houdt woord. Zelfs 'Een Ster' of 'Joingle Bells' worden geserveerd en het fraaie 'My favorite things' staat op het programma naast het onnavolgbare 'Moonlight Serenade' of Santa Claus is coming to town'. Kortom, ken je klassiekers en ga die kennis in Sohie even gaan toetsen. Bij dit alles kregen we Erica Sewsanker als gasterende zangeres. Letterlijk en figuurlijk schitterend. Meteen waan je je op een kerstcruise door de oceaan. Sewsanker wist zich andermaal ongecompliceerd door dit warme concert van wereldnummers wurmen en meteen waren we met z'n allen muzikale vrienden. En we hebben heel goed nieuws: nu zondag 17 december om 15 uur wordt dit alles nog eens fijntjes over gedaan. En er zijn nog kaartjes. Een aanrader in deze tijd van het jaar.


'Dreaming of a White Christmas' door de Swing Shift Big Band gezien op vrijdag 15 december in GC Felix Sohie, Hoeilaart.

★★★★☆


Foto's © Michel Van Mullem
107 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page