top of page

Subsidiedossier renovatie station Groenendaal al jaren in het slopHOEILAART/GROENENDAAL - Met grote ogen werd onze bijdrage over de actuele toestand van het stationsgebouw in Groenendaal door velen gelezen. En niet in het minst door schepen Joris Pijpen (Open VLD).

'Sinds de brand in 1992 werd er niets meer met het stationsgebouw aangevangen', liet Pijpen ons weten. 'Sindsdien kennen we vooral miserie met het pand en dit duurt dus al 30 jaar. We dienden een dossier in om een subsidie van 1 miljoen euro te bekomen maar dat ligt intussen al enkele jaren stof te vergaren bij de minister(s) van erfgoed. Destijds Geert Bourgeois (N-VA) en vandaag Matthias Diependaele (N-VA). Nu blijkt dat dit dossier goedgekeurd werd al is het geld alsnog niet vrijgemaakt.


Erfpacht

Een totale renovatie zal inmiddels zeker meer dan 3 miljoen euro gaan kosten. Zo gaat Vlaanderen dus om met haar erfgoed. Intussen heeft de Gemeente Hoeilaart een erfpacht genomen op het station in de hoop daardoor meer beweging in het dossier te krijgen. Want zonder die subsidie kunnen we niet aan de slag....'. We blijven deze aanslepende zaak alvast volgen.

234 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page