top of page

Studeren is een kunst... M verwelkomt studenten in juni voor 'M Blokt'LEUVEN - Van maandag 13 tot en met zondag 26 juni verandert M Leuven in een pop-up-studieruimte. Of toch een van de zalen. Het is sinds 2015 een jaarlijkse gewoonte dat M studenten verwelkomt om in de zalen te blokken. Studeren kan elke dag van 9 tot 18 uur, ook in het weekend. Het museum zelf bezoeken kan enkel tijdens de openingsuren.


'Steeds meer zoeken studenten locaties op om samen te studeren. Bibliotheken zetten al langer hun deuren open, maar ook alternatieve plekken als theaters volgen deze trend. De ruimtes van M leent zich met zijn stille witte muren tot de perfecte prikkelvrije plaats om te studeren. Als pauze kunnen de studenten genieten van de tentoonstellingen of aansluiten bij een van de pauze-activiteiten zoals stoelyoga in de tuin', aldus Denise Vandevoort (Vooruit), schepen van Cultuur en voorzitter van raad van bestuur van M.


Concentratievermogen

Sofie Vermeiren, diensthoofd publieksbemiddeling bij M, gaat verder: 'De openingsuren en activiteiten van ‘M Blokt’ zorgen voor regelmaat tijdens het studeren. Studenten geven aan minder stress te ervaren als ze niet moeten nadenken over de structuur van de dag en dat zorgt voor een beter concentratievermogen. Plus, de studenten zijn minder afgeleid. Smartphones en laptops zijn toegestaan als het geluid maar af staat. Samen studeren zorgt voor een netwerk van steun in een stressperiode die emotioneel best pittig kan zijn. Als je samen boven de boeken hangt, sta je samen voor dezelfde uitdaging: het volgende examen. Gedeelde smart is halve smart, toch?'

‘M blokt’ is gratis en gaat door van 13 tot 26 juni van 9 tot 18 uur. Er zijn 60 plaatsen beschikbaar. Inschrijven is niet verplicht. Koffie en water worden voorzien. Studeren kan elke dag van 9 tot 18 uur, ook in het weekend. Het museum zelf bezoeken kan enkel tijdens de openingsuren. Het tentoonstellingsaanbod kan je bekijken op mleuven.be.

9 weergaven0 opmerkingen
bottom of page