top of page

Strijd tegen zwerfvuil en sluikstort tijdens de zesde Week van de HandhavingHOEILAART/OVERIJSE/TERVUREN - De Week van de Handhaving vindt plaats tussen 3 en 9 oktober in verschillende Vlaamse steden en gemeenten. Het doel is om de controles op zwerfvuil en sluikstort gedurende de actie fors op te drijven en indien nodig GAS-pv's op te stellen.

De intentie is duidelijk: genoeg ermee! Zwerfvuil en sluikstort is door niemand gewenst in Hoeilaart, Overijse noch Tervuren en het moet stoppen! De week van de Handhaving is een initiatief van Mooimakers. Handhaving is het sluitstuk van een effectief en integraal zwerfvuil- en sluikstortbeleid richting mentaliteitswijziging.


Vorig jaar werd de week van de Handhaving een groot succes. In maar liefst 194 Vlaamse gemeenten, waaronder Hoeilaart, Overijse en Tervuren, werd gedurende de maand oktober doorgedreven actie gevoerd rond de zwerfvuil- en sluikstortproblematiek door 110 verschillende organisaties zoals de steden en gemeentes zelf, de afvalintercommunales, enkele politiezones en Vlaamse partners. Dit bleef niet zonder resultaat: met 3.001 GAS-vaststellingen, 2.391 aanmaningen en 340 PV’s werd de situatie stevig aan de kaak gesteld.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page