top of page

Straks toch vuurwerk maken, kan je 350 euro kostenHOEILAART – Het is in Hoeilaart verboden om vuurwerk af te steken, zowel op privaat domein (bijvoorbeeld in de tuin) als op openbaar domein (bijvoorbeeld op straat).

Wie dat wel doet riskeert 350 euro boete. Klinkt positief voor wie met huisdieren zit. Blijft echter de vraag wie er op pad zal worden gestuurd om elke knal te registreren.

Vuurwerk geeft het nieuwe jaar een extra feestelijk tintje, maar is gevaarlijk en zorgt ieder jaar rond de jaarwisseling voor feestvierders met brandwonden op de spoeddiensten. Bovendien kunnen buren en dieren ervan schrikken. Ieder jaar lopen heel wat huisdieren weg door de knallen. Sommige dieren raken in paniek en krijgen zelfs een hartaanval. Daarom is vuurwerk maken in Hoeilaart (met uitzondering van het afsluitend vuurwerk van het Druivenfestival), verboden. Ook wensballonnen mogen niet worden opgelaten op Hoeilaarts grondgebied. Wie toch vuurwerk maakt kan een geldboete krijgen die kan oplopen tot 350 euro.

20 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page