top of page

Straattheaterfestival: een beetje lichtstoet overdag

Bijgewerkt op: 16 sep. 2022DRUIVENFESTIVAL - Er is niet alleen de jaarlijkse Lichtstoet op zaterdagavond als de lichten doven. Zowel op zaterdag als zondag vanaf 13 uur pakken een hoop straatartiesten uit in hun persoonlijke tocht doorheen de feeststraten.

En dat zijn vaak wezens van de vreemdste soort. Of ze lijken doodnormaal maar doen de gekste dingen eens ze voor je neus halt houden. Muzikanten, steltenlopers, rare machines (dit jaar een frietkanon en een zeepbellenmobiel), kortom personages in aparte outfits die voortdurend je pad doorkruisen. Bijzonder kan het gezelschap Ottfriedt (foto) worden. Zij brengen een mobiel spektakel met een graatmagere draak die echt vuur spuwt. Het effect zal overdag wat minder zijn maar toch indrukwekkend genoeg bij enig bewolkt weer. Het zijn de laatste der drakenhoeders op pad met een springlevend draak.


Marionettenspel

'Een uiterst origineel stukje straattheater, een unieke combinatie van steltenpersonage en marionettenspel, walking-act en korte cirkelacts', klinkt de introductie. 'Heer Ottfriedt rijdt rond met een slapend drakenskelet op een hoge houten kar en houdt regelmatig halt op straathoeken en pleintjes wanneer de draak ontwaakt. Levensecht gemanipuleerd met touwen en katrollen, met rokende neusgaten, uitslaande vleugels en vervaarlijk vuurspuwend'. Spektakel gegarandeerd. En waar de draak precies gaat opduiken, weten we niet. Ergens op het parcours van de rommelmarkt. Waar het plots heel heet wordt. Uitkijken maar.


53 weergaven0 opmerkingen
bottom of page