top of page

Sterretjesweide en medaillon Sohie in the picture op begraafplaatsHOEILAART - Herfstvakantie en volop kerkhoftijd. De gemeentelijke begraafplaats ligt er weerom kleurrijk bij. Felix Sohie kreeg bovendien eindelijk een nieuw medaillon nadat het oorspronkelijke op een dag werd ontvreemd. Innemend is ook de sterretjesweide (foto) alwaar je je sterrenkindje een plekje kan geven.

Weide is hier wel een groot woord, laat het ons maar op een sterretjesplantzoen houden. We gingen er een kijkje nemen en vonden er enkele sterren bij wat speeltjes nabij een rij grafstenen van overleden baby's. 'Op een sterretjesweide heb je als ouder of nabestaande de ruimte om je stilgeboren kindje of sterrenkindje te herdenken. Het gaat om kindjes die vroeg in de zwangerschap sterven.


Gemis

Hoewel je je kindje niet levend in je armen hebt gehouden, is het gemis daarom niet minder groot', klinkt het. De plek op een sterretjesweide is gratis voor Hoeilanders en anoniem. Sterrenkindjes worden er begraven of uitgestrooid na crematie. De sterretjes worden gratis aangeboden en, indien door de ouders gewenst, gratis gegraveerd met de voornaam van het kindje. Hiervoor kan je terecht op de dienst Burgerzaken. De sterretjesweide is bedoeld voor levenloos geboren kinderen waarvan minstens één ouder in Hoeilaart woont (m.a.w. ingeschreven in het bevolkings-, vreemdelingen- of wachtregister van de gemeente Hoeilaart).


Procedure

Via mail burgerzaken@hoeilaart.be.

Aan het loket van de dienst Burgerzaken.

Schriftelijk t.a.v. de dienst Burgerzaken.

Telefonisch via 02 658 28 50.

(foto's Michel Van Mullem)

57 weergaven1 opmerking

1 Comment


Peter Vramby
Peter Vramby
Nov 03, 2022

Ik ben blij dat Felix Sohie eindelijk terug is.

Like
bottom of page