top of page

Stembureau in WZC Hof ten Doenberghe wil bewoners actief betrekken bij verkiezingenHOEILAART - Volgend jaar zijn het gemeenteraadsverkiezingen en CD&V Hoeilaart heeft op de gemeenteraad gevraagd om een stembureau te voorzien in het woonzorgcentrum.

'Wij willen dat de bewoners van het rusthuis actief betrokken worden bij de verkiezingen en we willen dat de democratie zegeviert, zegt Patrick Demaerschalk, gemeenteraadslid voor CD&V Hoeilaart. 'Zij riskeren namelijk uitgesloten te worden om te gaan stemmen omwille van hun hoge leeftijd of mindere mobiliteit. Ouderen in het rusthuis kunnen wel stemmen per volmacht met een doktersbriefje maar voor CD&V Hoeilaart moeten ze in de eerste plaats zelf de kans krijgen om zelfstandig te stemmen zonder zich daarvoor te moeten verplaatsen'.


Volmacht

Ook de seniorenraad vindt dit een goed idee.'De bewoners van het rusthuis krijgen zo de gelegenheid om zelf te stemmen in hun verblijfplaats en moeten op die manier geen beroep meer doen op familie of kennis om voor hen met een volmacht te gaan stemmen. Een stembureau in het woonzorgcentrum zou de participatie van de oudsten onder ons bevorderen. Ze voelen zich al zo vaak geïsoleerd en vergeten op Den Dumberg. Laten we hen betrekken bij het beleid, ze hebben daar recht op', aldus Gilberte Marchand, Voorzitster van de Seniorenraad 55+ Hoeilaart. De druivengemeente kan nu het voorstel opnemen bij de voorbereidselen van de verkiezingen in 2024.


Op de foto: vlnr. Patrick Demaerschalk, gemeenteraadslid voor CD&V Hoeilaart, Gilberte Marchand, voorzitster van de Seniorenraad 55+ Hoeilaart, Els Kunnen, stuurgroeplid Mozaiek Druivenstreek.


81 weergaven0 opmerkingen
bottom of page