top of page

Spaans Huis/Gordaelmolen legt boeken neer 'door werken aan nieuwe fietssnelweg'TERVUREN - Het is over en out met de beste burgers uit heel de Benelux. Kurt Singulé en vrouw Leatitia sluiten hun Restaurant het Spaans Huis ofte de Gordaelmolen in Tervuren. Een en ander zou volgens de curator die het faillissement in goede banen leidt te maken hebben met de werken aan de fietssnelweg in de buurt.

Volgens ROBtv dat gisteren het nieuws brach, zouden de openingsuren van de zaak de laatste tijd al erg onregelmatig waren. Vorige donderdag werd de zaak officieel failliet verklaard. En het is allemaal veel breder want ook Copains zou faillietzijn. De eigenaar zou andere plannen hebben met het voormalige treinstationnetje. Volgens de berichtgeving van ROBtv hadden de uitbaters ook enkele jaren het Bootjeshuis , maar ook die zaak ging failliet en ligt nu zieltogend langs de parkijver wat natuurlijk niet onopgemerkt blijft van al wie plannen met de locatie zou hebben. Dat bootjeshuis ligt op een unieke plek en het imposante Tervuurse park zou zo'n horecaaanbod best kunnen huisvesten.
Fietssnelweg

'De curator die het faillissement opvolgt laat weten dat de werken vlak naast het Spaans Huis een grote invloed hebben gehad', klinkt het. En dat heeft alles te maken met de welbekende fietssnelweg die Brussel met Leuven zal gaan verbinden. 'Met de sluiting van deze zaak lijkt er een einde te komen aan de lekkerste hamburger van de Benelux, een prijs die uitbater 2 jaar geleden heeft gewonnen met zijn Blue Bayou hamburger.Hartige wafels, maar ook de gelauwerde hamburgers: dit is het nieuwe concept van Het Spaans Huis, dat voortaan De Gordaelmolen heet', aldus ROBtv tot slot. De hele gebeurtenis wordt door de voormalige uitbaters bevestigd op hun Facebookpagina rond een foto waarop ze vanop een bank in het park de plek, waar hun droom pas dit jaar begon, gadeslaan.


Foto's © Michel Van Mullem

345 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page