top of page

Slachtoffers attractiepark Valkenburg (NL) afkomstig uit HoeilaartVALKENBURG/HOEILAART - Toen vrijdag een onderdeel van een attractie afbrak in het Sprookjesbos in Valkenburg raakten enkele leden van een gezin ernstig gewond. Vandaag werd bekend dat het om een gezin uit Hoeilaart gaat. De ouders en een van de kinderen raakten gewond. De vader was er het ergst aan toe.

Het gaat om de attractie Calidius (foto) die enkele nep-ballons bevat waaronder passagiersmanden hangen. Een van de' karretjes' stortte neer. 'Het is een attractie waarbij bezoekers in gondels naar 10 meter hoogte worden getild en worden rondgedraaid voor een weids uitzicht', luidt het.


Breuken

In het ongelukkige karretje zat een gezin uit Hoeilaart. De ouders en een van hun kinderen werden naar het ziekenhuis gebracht. Een vierde kind raakte niet gewond. Een ander kind zat in het volgende karretje en zag het allemaal gebeuren. De vader liep verschillende breuken op.

Het Sprookjesbos ging deze ochtend weer open. De Calidius bleef begrijpelijkerwijze gesloten. Eerst moet er duidelijkheid komen over de oorzaak van het ongeval en moet de attractie weer vrij worden gegeven na het nodige onderzoek.

303 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page