top of page

Sesam open u: hieperdepiep Hoeilaart is een (skate)parkje rijker

Bijgewerkt op: 2 apr.HOEILAART - 'We staan te popelen om aan te kondigen dat de nieuwe trage verbinding aan het Koldampark open is. Vanaf nu zijn jullie allemaal welkom om te komen skaten en te genieten van deze gloednieuwe faciliteit', klonk het vanuit het gemeentehuis.

Het nam allemaal de nodige tijd in beslag maar nu is het er eindelijk. De geboorte van het Koldampark zoals we her en der mochten lezen. De Koldam is dood, leve De Koldam. Eerst was het nog wachten op de heren van het beton. Die hebben eerst heel vakkundig een deel van wat er nog overbleef van de locatie dichtgesmeerd met het oog op een enorm skatepark waar we gisteren ook een fietser in zagen rondvliegen. Of dat wel mag is ons (nog) niet bekend want nergens was er een gebruikersreglement te vinden. Tenzij we er naast zouden gekeken hebben. Het park oogt mooi, gladjes en strak. Het groen moet nog een inspanning doen.


Karigheid

Er was enige karigheid qua zitbanken en vuilnisbakken ontbreken (nog) helemaal. Vanuit het centrum is het complex goed zichtbaar geworden met het verwijderen van enkele populieren en een frietkot. Sommigen vinden het een gemiste kans om nog wat meer parkeerruimte in te richten want nu zit de parking aan de Gympies elk weekend eivol en moet men de auto tot bijna in het dorp achterlaten. En als straks de honden- en kattenzaak opent, kan men daar ook al niet van de auto verlost worden. De nieuwe uitbaters hebben er zelfs al een ketting gespannen en wie weet huizen er inmiddels enkele vervaarlijke honden. Dit alles om hier meteen ook te openbaren dat op 10 april (een ook voor ons bijzondere dag...) van 16 tot 18 uur de gemeente gaat klinken op de officiële opening van het skatepark. 'Het belooft een geweldige namiddag te worden vol plezier, skate-actie en goede vibes', klinkt het veelbelovend.


Foto's © Michel Van Mullem
179 weergaven1 opmerking

1 Comment


Maar is er deze keer ook een "half-pipe"?

Like
bottom of page