top of page

Schuttersvereniging en mysterieus historische volksfiguur kleuren Meiboomplanting
TERVUREN - Maandag 1 mei vieren we de arbeid en in Tervuren gaan ze dan meteen ook de jaarlijkse meiboom planten naast de Sint-Janskerk. Deze keer gaat de Schuttersvereniging van de partij zijn maar ook een verrassende special guest. Een beetje masked singer in Tervuren.

'Met de Meiboomplanting wordt een oude Tervuurse traditie voortgezet, waarvan de wortels reiken tot in een ver verleden', luidt het. 'Het gemeentebestuur zorgt voor een flinke berkenboom, die op de schouders van de jonge welpjes-scouts en met de hulp van de leeuwkes van de KSA in een kleurrijke optocht aangedragen wordt uit Lempereur in de Brusselsesteenweg. Feestelijke vlaggen, tromgeroffel en vele blijde gezichten van jong en oud begeleiden de stoet tot voor de Sint-Janskerk, waar de meiboom zal worden “gericht” door de Sint-Hubertusdragers en leden van de Broederschap van Sint-Hubertus'.


Meiliederen

Volkskunstgroep De Rollewagen uit Sterrebeek zal de sierlijke linten dansend rond de stam van de berk vlechten. Alle aanwezige kinderen zullen worden betrokken in een rondedans, samen met de Tervuurse reus Jomme. Iedereen kan ook enkele meiliederen meezingen met het Sint-Ceciliakoor.De Meiboomplanting eindigt met een heuse wedstrijd touwtrekken door twee groepen van kinderen die de kleuren van Leuven en Brussel zullen verdedigen.

Dit jaar treedt ook de nieuw heropgerichte Tervuurse Schuttersvereniging terug aan, en wellicht krijgt het evenement ook bezoek van een historische Tervuurse volksfiguur…


Meiboomplanting op maandag 1 mei van 15.00u tot 18.00u

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page