top of page

Provincie zet in op woningrenovatiesVLAAMS-BRABANT - De provincie Vlaams-Brabant maakt sinds enkele jaren werk van renovatieleningen die door de aanvragers pas terugbetaald moeten worden als de woning van eigenaar verandert of verhuurd wordt.

Provinciale renovatiebegeleiders ontzorgen de aanvragers tijdens het hele renovatieproces. Dit gaat van de opmaak van een renovatieplan tot het helpen bij hun aanvragen van premies voor uitgevoerde renovatiewerken. Dit jaar zijn er 20 gemeenten die ingaan op dit aanbod.

'De afgelopen jaren heeft de provincie met deze formule van financiële steun en renovatiebegeleiding, al meer dan 100 woningen gerenoveerd. Daarbij werd zowel het energieverbruik als de kwaliteit en veiligheid van woningen verbeterd', zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor wonen.

Deze infografiek toont de resultaten van de uitgevoerde renovatiewerken van de voorbije jaren


Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bever, Diest, Geetbets, Gooik, Halle, Hoegaarden, Holsbeek, Kampenhout, Keerbergen, Kortenaken, Landen, Linter, Merchtem, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Tienen en Zoutleeuw hebben dit jaar ingetekend op dit aanbod.

De komende maanden zal hierover in deze gemeenten een opstartvergadering plaatsvinden en wordt de oproep naar potentiële aanvragers gelanceerd.


Meer info: Renovatielening met uitgestelde betaling (vlaamsbrabant.be)


24 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page