top of page

Protest tegen geplande ‘woonkazerne’ brengt honderdtal deelnemers op de been

HOEILAART - Zaterdagmiddag verzamelden bijna honderd tegenstanders van het plan om in hartje Hoeilaart een gigantisch wooncomplex te bouwen dat plaats zal bieden aan een kleine honderd appartementen. ‘Maak van ons dorp geen stad’ klonk het terwijl de betoging van het kasteel/gemeentehuis via het gemeenteplein en het Nero-kruispunt tot aan de bewuste locatie liep.

Niettegenstaande het gekrakeel op social media, ligt het merendeel van de Hoeilanders er niet echt wakker van. Prominent aanwezig waren de mandatarissen van CD&V en N-VA en vele van hun aanhangers. Intussen wacht het gemeentebestuur nog even de bezwaren af die tot begin volgend jaar mogen worden ingediend. Afgesproken werd met de bouwpromotor dat gedurende een korte periode jonge Hoeilanders als eerste de kans moeten krijgen om een woonst in het nieuwe complex te verwerven. Tegenstanders denken dat dit loze beloften zijn.

‘De snelheid waarmee Hoeilaart volgebouwd wordt is de zaak van elke Hoeilander en in een moderne democratie zou het open bestuur alle mogelijke inspanningen leveren om de bevolking te betrekken bij de toekomstplannen. In Hoeilaart is amper ruimte voor inspraak en participatie en doet het bestuur er alles aan om debatten te muilkorven’, liet Jan Van Assche, voormalig CD&V-schepen van Openbare Werken en Milieu zich over de zaak ontvallen. De vraag om er een referendum rond te organiseren werd door de meerderheid weggewuifd. Een vreedzame betoging mocht dan weer wel. Wordt onbetwist vervolgd.17 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page