top of page

Professionele en hobbyserristen weerom gezellig altegaar in het kasteel
DRUIVENFESTIVAL - Geen grotere, schonere druiven dan op het kasteel in het Ruusbroecpark. Alle professionele en hobbyserristen broederlijk en zusterlijk samen zoals de traditie het steeds gewild heeft. Inclusief de jaarlijkse gokwedstrijd.

De winnaar van de druivententoonstelling werd Gerry Hoeylaerts. Niet als serrist maar als uitstekend berekenaar van al het nobele fruit dat er lag te blinken. De man met de fraaie familienaam ontvangt een korf eersteklas Hoeilaartse druiven. Met 222.222 kg zat hij het dichtst bij het juiste antwoord van 222.174 kg.

En afgelopen maandag werden de druiven op de druiven- en thematentoonstelling verkocht. En dat voor maar tien euro per tros. Voor al wie de bezoekende mensenmassa van vier dagen maar bijzaak vond.


Grandeur

De tentoonstelling oogt telkens zo overbluft door het interieur dat de majestueuze trossen erin verdwijnen als drenkelingen. Van alle soortgelijke exposities in de omtrek blijft die van Hoeilaart daardoor de chicste. Ze straalt grandeur uit over een thema dat intussen flink wat pluimen verloor. En dan werd bovendien de schitterende trap nog verstopt door een kleine huifkar (want Yeehaw) en was de wandelroute korter dan anders. In Duisburg zijn ze intussen al een stap verder en krijgen sinds enkele dorpsfeesten de druiven lucht en licht en lijken ze daardoor meer aan te sluiten bij de actuele teelt. Daar wordt de Sint-Katharinakerk ingezet als locatie en verfraaid met de knapste bloementuilen uit de regio en her en der een niet onaantrekkelijk schilderij of foto. Het kasteel is en blijft natuurlijk een sprookje. En wie daar niet in blijft geloven, mist een hoop. Onze waardering overigens voor al wie daar tijd en creativiteit blijft voor inzetten.


(Foto's © Michel Van Mullem)84 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page