top of page

Proefproject sluipverkeer met onmiddellijke ingang stopgezetHOEILAART - Protest van enkele leden van de Raad voor Lokale Economie (RLE) op het proefproject sluipverkeer dat bovendien meteen uitnodigde om betrokken schepen Joris Pijpen (Team 1560) grondig te evalueren, werd vandaag op een extra college van burgemeester en schepenen al even grondig besproken. Gevolg: het proefproject werd met onmiddellijke ingang stopgezet.

En inderdaad, in het centrum van de gemeente werd de complete signalisatie daartoe in geen tijd teruggeschroefd. De avond voordien waren zowat alle betrokkenen nog op het gemeentehuis/kasteel present maar dan om het glas te heffen op de affiches van het komend Druivenfestival met 'De Foute Feesten' op de koop toe als thema. De actuele verkeersperikkelen zoemden er doorheen de zogenaamde informele babbels maar je kon meteen merken dat er toen al druk werd overlegd. En inderdaad, de volgende ochtend was het al extra college.

Joris Pijpen, schepen van Lokale Economie, had ons nog maar net verklaard dat de afgesloten bocht van Oudergem naar Waterloo aan Leonard, voor veel extra verkeer in Hoeilaart zorgde dat hier niet moet zijn. 'Enkel de hoofdwegen kunnen die toevloed aan en daarom is er gekozen om snel te handelen en een totale catastrofe te vermijden. Indien er zaken of ondernemingen last van ondervinden zullen we bijschaven waar mogelijk, maar veel opties zijn er niet', klonk het.


Onderhandelen

Koren op de molen van oppositiepartij Heel Hoeilaart die bij monde van hun boegbeeld Patrick Demaerschalck liet weten dat 'meten is weten' en alvorens je dergelijke ingrepen doet men beter vooraf tellingen moet uitvoeren. Voorts vroeg Demaerschalck eerst de inwoners te betrekken bij deze tijdelijke beslissing alvorens straten af te sluiten. Dat zo'n beslissing ook impact heeft op andere straten en eveneens op ondernemers die er gevestigd zijn. Er zou ook geen advies gevraagd zijn aan de mobiliteitsraad.Heel Hoeilaart blijven pleiten voor onderhandelen met buurgemeenten en overheidsinstanties want 'de mobiliteit stopt niet aan onze grenzen'. Burgemeester Vandenput liet op zijn beurt weten dat intussen de gemeente Overijse gevraagd werd de Welriekende Dreef open te stellen om alzo de verkeersdruk in Hoeilaart van de ketel te halen.


Foto's © Michel Van Mullem

99 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page