top of page

Praktijkpunt landbouw heeft nieuwe websiteVLAAMS-BRABANT - Op de volledig vernieuwde website van Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant vinden witlooftelers en akkerbouwers voortaan antwoorden op praktische landbouwproblemen. 'Ze vinden er niet alleen de laatste onderzoeksresultaten, maar worden ok op de hoogte gehouden van alle activiteiten en infomomenten”, zegt Tom Dehaene (CD&V), voorzitter van het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant en gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant.


Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant staat in voor praktijkgericht landbouw-onderzoek. De focus ligt al sinds 1973 op witloof. ​Daarnaast wordt ingezet op innovatieve teelten, akkerbouwmatige teelten en bredere thema’s zoals duurzaamheid, innovatie en bodem- en waterkwaliteit. ​Ze verzamelen en ontwikkelen niet alleen kennis om land- en tuinbouwers in hun dagelijkse praktijk te ondersteunen. ​


Informatiepunt

Voor scholen en belangstellenden zijn ze een informatiepunt waar ze terecht kunnen om bij te leren over landbouw en landbouwonderzoek. Ze leren vanuit de praktijk en ervaren met de handen uit de mouwen de uitdagingen van de landbouw.

Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant vzw is een extern verzelfstandigd agentschap van de provincie Vlaams-Brabant. De werking is enkel mogelijk dankzij de structurele subsidies van de provincie Vlaams-Brabant, BelOrta en Boerenbond. Het bestuursorgaan bestaat uit vertegenwoordigers van deze 3 organisaties én telers. Gedeputeerde Tom Dehaene is voorzitter.


https://praktijkpuntlandbouw.be/


10 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page