top of page

Politie lanceert rekruteringscampagne in Vlaams-BrabantVLAAMS-BRABANT - De 23 Vlaams-Brabantse politiezones en diensten van de federale politie slaan de handen in elkaar en lanceren samen een grootscheepse rekruteringscampagne. Zestien politiemensen uit onze provincie werkten als 'ambassadeurs' mee aan deze campagne door hun aanstekelijke passie voor het politiewerk te delen.

De komende maanden zie je ze in onder meer foto’s en filmpjes verschijnen op sociale media en in het straatbeeld, om de belangrijkste troeven van het werken bij de politie in de provincie Vlaams-Brabant in de verf te zetten. 'Want nieuwe mensen zijn nodig, en ons politielandschap heeft nieuwe mensen heel wat te bieden', klinkt het.


Groeikansen

'De troeven van het immens belangrijke politiewerk worden doorgaans te weinig belicht,' zegt gouverneur Jan Spooren, die de stuurgroep van het rekruteringsproject voorzit. 'Het is belangrijk dat we aan iedereen laten zien dat de job van politie-inspecteur absoluut het overwegen waard is. Het is een interessante, maatschappelijk geëngageerde job. In onze kleine tot middelgrote politiezones en federale diensten krijgen mensen groeikansen. Bij ons leer je de job van A tot Z. Het werkterrein is afwisselend en biedt heel wat uitdagingen. De persoonlijke aanpak in onze korpsen en diensten zorgt voor verbondenheid, biedt mensen de kans hun talenten te ontplooien en samen met anderen te bouwen aan een veilige en leefbare omgeving. Wie kiest voor een job bij de politie in Vlaams-Brabant, vindt een uitdaging voor het leven.'


Voorbereidingstraject

Wie interesse heeft in een job bij de politie in Vlaams-Brabant, neemt contact op met zijn eigen lokale politiezone. In iedere Vlaams-Brabantse politiezone en -dienst staan ambassadeurs klaar om geïnteresseerden alle mogelijke informatie en ondersteuning te geven. 'Daarnaast bieden we ook een gratis voorbereidingstraject aan voor wie wil werken bij de politie in Vlaams-Brabant. In 5 modules worden kandidaten klaargestoomd om hun slaagkansen voor de selectietesten te optimaliseren. De volgende editie van dit traject gaat van start op 29 september', aldus nog de politie.

70 weergaven0 opmerkingen
bottom of page