top of page

Plaatsing nieuwe geluidsschermen langs E40 in Bertem zal zware verkeershinder veroorzakenBERTEM - Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst vanaf 1 augustus nieuwe geluidsschermen op de E40 in Bertem. Door de werken wordt tot midden oktober zeer zware verkeershinder verwacht.

'Het Vlaams Verkeerscentrum raadt weggebruikers aan om tijdens de periode van begin augustus tot half oktober de E40 van Luik naar Brussel in de buurt van Bertem en Heverlee zoveel mogelijk te vermijden', klinkt het. 'Op de E40 worden richting Brussel nieuwe geluidsschermen geplaatst tussen het knooppunt met de E314 en de afrit Bertem, over een afstand van ongeveer 1 kilometer'. Het verkeer dat vanuit Luik richting Brussel rijdt, zal net voor het knooppunt van twee rijstroken naar een rijstrook geleid worden. 'Het zal via een doorsteek in de middenberm naar de andere weghelft van de snelweg geleid worden, waar in de normale toestand -zonder werken- alleen het verkeer richting Luik rijdt', aldus Wegen en Verkeer. 'Bij een normale ochtendspits zonder werken staan er files vanaf Haasrode. Volgens de prognoses kan door de beperkte doorgang in Bertem op de drukste momenten de file richting Brussel mogelijk reiken tot in Boutersem of zelfs Tienen'.


Snelheidsbepering

'Op de andere weghelft, richting Luik, zullen er drie versmalde rijstroken liggen en geldt er een snelheidsbeperking. In die rijrichting verwacht het Verkeerscentrum een toename van de wachttijden in de avondspits en mogelijke filevorming tijdens de piek tot in Everberg of Sterrebeek', vervolgt het Agentschap. Bovendien wordt van donderdagochtend 4 augustus tot zondagavond 7 augustus de afrit nr. 22 van Bertem afgesloten en geldt er een omleiding. Dat is nodig om de oude geluidsschermen van de bouwwerf af te voeren tot op de werkplaats ter hoogte van de afrit Bertem en nieuw materiaal aan te voeren'.


28 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page