top of page

Pas toen zanger Jeroen Lampaert zijn schoenen uittrok, viel meteen ook de stress weg

Bijgewerkt op: 5 dec. 2023HOEILAART - Op de winter-Nerorocksessie trad zaterdag Musket op in GC Felix Sohie. Los van de manke belichting van het concert wist deze band uit de regio ons flink te bekoren. Hetgeen eerst weg had van een familie- en vriendenreünie ontpopte zich tot een heuse pot rock die het wilde publiek met graagte uitlepelde tot op de bodem.

'Mijn impressie als doorwinterd concertganger is toch dat dit optreden eerder uniek is voor de Druivenstreek', liet Ronald Verlé zich achteraf ontvallen. 'Niet alleen waren het allemaal zelfgeschreven teksten maar was het muziektechnisch zeer goed gebracht. Dit was overigens maar hun tweede optreden onder deze bezetting. In het totaal is dit hun vierde optreden ooit. Eerder waren ze present op Factory Made, Nerorock en Streekrock.Stress

'Hun muzikale inspiratie vonden ze bij de progressieve psychadelische rockmuziek van de Britse band Pink Floyd maar ook bij de iets zwaardere rockmuziek van de Amerikaans formatie Tool uit Los Angeles', vulde Verlé nog aan. 'Bij bepaalde nummers doet de zanger Jeroen Lampaert ook denken aan de New Wave zanger Rober Smith van The Cure. De band bevat, naast zanger Jeroen Lampaert ook Melvin Mattei (de Melle), Jonas De Broyer, Daan Vandervelde en Bart Demunck. Wat opviel was dat toen zanger Jeroen Lampaert zijn schoenen uittrok viel meteen ook de stress weg en ging hij opvallend beter zingen. Het was alsof hij toen helemaal zichzelf kon zijn en toen ontpopte hij zich als een rasechte rock-performer. Dit is een groep waar we zeker nog heel veel van gaan horen, niet alleen in de Druivenstreek, maar ook ver erbuiten'.


Audities

Jonas en Melvin zijn humanoria vrienden. Ze debuteerden in Factory Made in 2009. Daar speelden ze voornamelijk eigen rocknummers alsook een paar covers. Na enkele jaren gaan Jonas en Melvin echter op zoek naar tweede groep en op hun weg vinden ze Jeroen (gitaar) en Robert (zang). Het betekende ook hun eerste inbreng bij Power Plant (2015). Op het repertoire brengen ze muziek die zich tussen Pink Floyd en Tool situeerde. Na paar maanden verhuisde Robert richting Wales. Er werd noodgedwongen een nieuwe zanger gezocht, maar na paar audities besloot Jeroen om zelf te beginnen zingen. Tegelijkertijd startte dan ook de zoektoch naar een nieuwe teweede gitarist. Enkele gitaristen passeren ieder op beurt maar haken telkens na paar maanden af omwille van studies of tijdsgebrek om wekelijks te repeteren. Ook broer Wouter Lampaert en zijn vriend Jobbe al stoppen zij omwille van de te verre afstand. Met nieuweling Tom Stokx zag de toekomst er weer rooskleurig uit. Helaas speelt die ook in andere groep -The Haunted Youth- die paar maanden later de Nieuwe lichting winnen. Intussen kwam Daan Vandervelde, muziekvriend van Melvin ook eens piepen met zijn keybord en vervoegde de groep omwille van de leuke sound. Vervolgens verscheen Joost Nijns in 2021 als tweede gitaar en dat blijkt een schot in de roos. Ook naam MUSKET zag het levenslicht.


Performer

Na enkele optredens op niet onbelangrijke podia in de regio willen de heren terug hun repetitiekot in Maleizen induiken om nieuwe nummers te schrijven en er in de zomer 200% in te vliegen met optredens.Nog zeggen dat Jeroen en Bart meestal de ideeën voor nieuwe nummers spuien en op de repetities voor de nodige structuur en dynamiek zorgen. En dat de teksten stuk voor stuk van Jeroen komen weliswaar met wat hulp van zijn broer Wouter.

Musket tenslotte dat zijn Jeroen Lampaert zang/gitaar, Bart De Muynck gitaar, Jonas De Broyer bas, Melvin Matteï drum en Daan Vandervelde keybord.

Na deze jongelingen mocht 'ouwe getrouwe' Bill Roseman uitpakken voor een al even gesmaakt optreden in zijn thuishaven Hoeilaart. Deze degelijke performer had er zoals steeds echt zin in, wat van het nog aanwezige publiek niet meteen kon worden gezegd. Een beetje jammer natuurlijk.

Met Musket en Roseman had deze Nerorocksessie wat ons betreft toch weer een sterke affiche.


Nog melden dat het uitblijven van een ietwat uitgekiende belichting van het geheel enkel met overmacht had te maken.


Nerorocksessie met Musket en Bill Roseman gezien op zaterdag 2 december 2023 in GC Felix Sohie in Hoeilaart,


Foto's © Michel Van Mullem

Met dank aan Ronald Verlé


★★★☆☆

Bill Roseman

298 weergaven0 opmerkingen
bottom of page